Suzuki SX4 2008: Vonkoverslag

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: M16A, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Suzuki SX4 1.6 EY (LPG/Benzine)

Sinds ik 4 nieuwe bougies heb geplaatst ben ik van 1 problem af (onjuiste werking katalysator) maar heb er nieuwe voor in de plaats gekregen. Sinds de bougie wissel heb ik heb ik last van vonkoverslag op vooral cylinder 3. Verwisselen van de nieuwe bougies hielp niet, verwisselen van de 2 bobines hielp ook niet. Vervolgens 2 nieuwe bobines geplaatst met meteen maar nieuwe bougiekabels. Het problem van vonk overslag heb ik nu op alle 4 de cylinders. Intussen heb ik de afgelopen periode dat de auto niet altijd even goed wil starten. Zowel koud en warm komt het af en toe voor. De laatste 2 dagen met de vorst merk ik dat de eerste 8 km de auto voor het stoplicht afslaat. Daarna heb ik er geen last meer van. Als het motor management lampje knippert bij vonkoverslag heb ik geen last van een trillende motor zoals je zou mogen verwachten. Het verschijnsel vonkoverslag doet zich amper of niet voor op de snelweg. Rara?? Omdat deze vonkoverslag pas na de bougiewissel begon plaats te vinden krijg ik het sterke gevoel dat het 1 of meerdere sensoren zijn die wellicht niet meer goed werken vooral ook omdat de foutmelding onjuiste werking katalysator nu niet meer terug komt. Overigens heeft de motor naar mijn mening geen vermogensverlies.

Jeroen026NL

Geplaatst door Jeroen026NL (0) , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki SX4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (2285) PRO, 5 maanden geleden

Wel de juiste bougies geplaatst ?

Jeroen026NL (0), 5 maanden geleden

NGK Laserline lpg bougies heb ik geplaatst. Volgens autodoc passen deze.

kaleido 1 (2285) PRO, 5 maanden geleden

En wat zat er in , al zo vaak bij autodoc meegemaakt dat het niet klopt.

Jeroen026NL (0), 5 maanden geleden

Ik heb de oude bougies nog. Zal deze voor de test eens terugplaatsen en kijken wat er gebeurd.

calypsod54 (0), 4 maanden geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad, en heel lang naar gezocht. Bleek dat alle uitlaatkleppen waren ingeslagen, en veel te weinig speling hadden. Dus even kleppendeksel openen en speling meten.
Helaas zijn de klepzittingen niet goed geschikt voor LPG.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki SX4 of stel zelf een nieuwe vraag.