Suzuki Swift: zwaar kloppend geluid vanuit de motor tijdens rijden?!

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 gls

Hallo,

ik vermoed dat ik een probleem heb, maar ik heb er niet zoveel verstand van. sinds februari 2008 heb ik een suzuki swift gekocht uit 1996.
maar sinds een maand of 2 hoor ik een zwaar kloppend geluid uit de motor komen. het maakt niet uit hoe hard ik rij, want het klopt met de snelheid mee :-S hoe harder ik rij, hoe sneller het gaat kloppen, maar het geluid wordt dat wel steeds zachter en als ik dan weer heel langzaam ga rijden (in z'n 2) dan is het een heel duidelijk langzaam kloppend geluid..... ik ben er nog niet mee naar de garage geweest, maar misschien heeft hier iemand een idee wat dit kan zijn??? de km-stand is momenteel 139.000

groetjes marina

marina22

Geplaatst door marina22 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

johan 56 (0), 15 jaar geleden

Hallo Marina,

als een geluid consequent met de snelheid mee op en neer gaat ongeacht de versnelling waarin je rijdt, dan moet het haast wel in een aandrijfas of in een wiellager zitten.
Omdat je denkt dat het geluid uit de motor komt vermoed ik een te droge of versleten homokineet (een soort kruiskoppeling aan de aandrijfas).
Als je zachter rijdt komen er niet zulke grote krachten vrij en geeft hij dus minder geluid.
Soms is er een rubber stofhoes stuk en zit er te weinig vet meer in.
In ieder geval niet mee doorrijden maar laten controleren voordat de boel echt stuk gaat.
Groeten, Johan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.