Toyota Corolla 1997: 1) knopje/lichtje airco 2) vering/s-brekers

Bouwjaar: 1997

Het knopje van de bediening (aan/uit) van de airco werkt erg lastig. Je kan niet zien of deze aan/uit staat. er zit wel een heel miniscuul lichtgroen lampje in, maar overdag kan je daarmee niet zien of deze aan/uit staat.

Best wel lastig, omdat je overdag altijd loopt te klooien. Heeft iemand een ahndige tip? Kan je er bijvoorbeeld een feller lampje in doen zodat je die wel overdag ziet?

Verder reageert de auto vrij heftig op hobbels in de weg. De vering/schokbrekers schijnen in goede staat te zijn, er schijnen zelfs hulpveren onder te zitten, maar niet alleen verkeersdrempels, maar ook kleinere hobbels op de weg leveren flinke schommelingen op, die moet je echt heeel rustig nemen. Wat is daar aan te doen? Of " hoort dat er bij" ?

Jelle95

Geplaatst door Jelle95 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mini7912 (0), 20 jaar geleden

Werkt je airco wel. Verder zitten er volgens mij twee lampjes in een voor de verlichting van de schakelaar en een voor aan uit airco. Verder zou je schokbrekers toch maar eens goed nakijken want die willen nog wel eens lekken van een toyota. Wel de stofhoes optillen van de schokbrekers.

Jelle95 (0), 20 jaar geleden

de airco werkt prima (zo merk ik overigens soms dat deze nog aan staat ...). Er zit volgens mij maar 1 lampje in, die aangeeft dat de airco in of uitgeschakeld is.

De schokbrekers zal ik eens nakijken, dank voor de tip.

Jelle95 (0), 20 jaar geleden

Schokbrekers zijn nog goed, gelukkig, maar daarmee is de slappe vering nog niet verholpen.

toyota11664 (0) PRO, 20 jaar geleden

jelle als je altijd rijd met weinig belasting in je auto,zou ik de hulpveren verwijderen.
de hulpveren zijn stugger en progressief.
je lampje van je airco is eigenlijk een bekend probleem, deze is zeer slecht te zien. De werking van je airco is goed, anders zou je lampje op de schakelaar knipperen. dit ten teken van een defect in het aircosysteem.
je zou een lampje kunnen proberen met een hogere watage, deze zou veller branden en dus misschien beter zichtbaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.