Toyota Corolla: achteruitversnelling valt niet goed in z'n achteruit

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 cc 16 klepper

Ik krijg de achteruitversnelling niet altijd goed in de versnelling.
Waar ik de auto gekocht hebt( bij de Nissan dealer Luxam te Maastricht),daar zei men dat het normaal is voor een toyota van dit type.Ik kreeg het idee dat men er niet naar wilde kijken.Ik heb nog 1 maand garantie.
Wat zou hier de oorzaak kunnen zijn?

dremmen005

Geplaatst door dremmen005 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

slamens (0), 16 jaar geleden

Bij alle toyota's (en sommige andere auto's) waarmee ik gereden heb doet zich dit voor, lijkt mij dus normaal te zijn. Als je hem niet in achteruit krijgt, zet dan de pook terug in neutraal, laat de koppeling los en trap ze weer in en probeer opnieuw. Dit zijn officiele instructies uit het instructieboekje, bij mij werkt het altijd!

tarabeest (0) PRO, 16 jaar geleden

De achteruitversnelling heeft rechte vertanding op de tandwielen en daardoor gaat t wat moeilijker dan de overige versnellingen.
Vaak wordt ook te rustig in de achteruit geschakelt, als je dit wat sneller doet wil het ook gewoon lukken en anders ff in de vrij zetten kopppeling los en weer intrappen en in de achteruit zetten.

Nico8119 (0), 16 jaar geleden

Ik had daar ook weleens last van. Maar naar mijn idee zou het iets van 1 op de 20 keer moeten zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.