Toyota Corolla: Corolla 1.3 XL te hoge CO-waarde

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

Mijn auto is afgekeurd op een aantal punten maar op zich kan ik het meeste wel zelf fiksen. Er is echter een probleem waar ik mee in mijn maag zit, namelijk een CO-waarde van 4% waar dit max 0,5 mag zijn. De garagist vertelde me dat ik nu echt een andere auto moest aanschaffen omdat het veel te duur zou zijn dit probleem te onderzoeken vandaar dat ik hier terecht ben gekomen.

Nu had ik wel verwacht dat er iets niet goed zou zitten waar het de verbranding betreft. De auto houdt namelijk in als ik flink gas geef en om op toeren te komen moet ik rustig de druk op het pedaal opvoeren. Daarnaast is het zo dat er een dikke rookpluim voorbij komt als de auto twee dagen of langer heeft stilgestaan bij het starten. Tot slot viel het me op dat mijn econometer bijna niets meer doet, heel af en toe wordt 'ie nog wel eens oranje maar meestal is hij groen, zelfs als ik belachelijk veel toeren maak. Ik weet niet of het iets met die CO-waarde te maken heeft maar ik wilde het toch even vermelden.

Ik heb de bougies vervangen en enige tijd terug ook de rotor en verdelerkap.

Enig idee waar ik moet zoeken?

Alvast bedankt.

jand123

Geplaatst door jand123 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tarabeest (0) PRO, 16 jaar geleden

de compensator op de carburateur gaat vaak stuk maar wat je eerst moet controleren is of de vaccuumvervroeger (dubbele) op de onsteking nog goed is en of het vaccuum relais dat onder de luchtfilterhuis zit(deze is zwart/groen) kapot is, komt ook vaak voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.