Toyota Avensis: achterveren avensis

Bouwjaar: 2003

ik wil de achter veren van mijn toyota avensis sedan vervangen door zwaardere ivm een caravan maar kan het wiel cq remschijf niet zo ver laten zakken dat de veerpoot loskomt. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

gienes

Geplaatst door gienes (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

daandc (0) PRO, 10 jaar geleden

Dit gaat het makkelijkst op een twee kolom's brug want dan komen de wielen volledig vrij .

Dit kan ook op een vierkolommer met potkrikken onder de dorpelrand .

Als je dit niet hebt twee goeie garagekrikken onder de dorpelrand met houtenklossen erop zodat je de maximale hoogte benut .

Dan kun je het ook gewoon op straat of garagevloer uitvoeren .

Veel plezier met sleutelen .

gienes (0), 10 jaar geleden

hoi daandc bedankt voor je antwoord begrijp ik het goed dat je twee zijden moet opkrikken om genoeg ruimte te maken voor het uitnemen van de veerpoot?

Nico8119 (0), 10 jaar geleden

Volgens mij kunnen niet bij alle auto's de wielen zover zakken dat je de veer kunt verwijderen. Bij mijn Corolla uit '94 ging het in ieder geval niet; ik moest de hele veerpoot uitbouwen en met verenspanners aan de gang om de veerpoot te demonteren.

gienes (0), 10 jaar geleden

hoi Nico,
ik wil ook de hele veerpoot uitbouwen maar kan het wiel niet zover laten zakken dat er genoeg ruimte is om de veerpoot uit te nemen. Om te voorkomen dat wanneer ik alles los haal de auto weer uitgelijnd moet worden zoek ik een handige methode om dit te doen. Als de veerpoot eruit is kun je de veer opspannen en loshalen

voyager (0), 10 jaar geleden

Zal niet gaan. I.V.M. remleidingen. Veerpoot uitnemen en erna uitlijnen. De beste weg!!!

Hans4040 (310) PRO, 10 jaar geleden

Na het losnemen/monteren van de veerpoot moet de auto altijd uitgelijnd worden, met name op camber.
Er zit namelijk ruimte op de bevestiging...

gienes (0), 10 jaar geleden

lijkt me een sterk verhaal hans en voyager wanneer je remschijf laat zitten waar hij zit hoef je niet uit te lijnen alleen ik snap niet goed waarom de remschijf niet zover zakt dat de onderste oog van de schokdemper uit zijn bevestiging kan. Zo te voelen staat er ook redelijk wat spanning op

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Waarom heb je niet gewoon hulpveren laten monteren?.
Dat is toch veel praktischer dan alles los te gaan halen voor zwaardere veren.
Nu monteer je zwaardere veren,dit rijd alleen prettig met de caravan erachter,zonder caravan is het een stuiterbak.
Je hebt tegenwoordig mooie progressieve hulpveren bij belasting werken ze en zonder belasting heb je het gewone normale weggedrag.

Nico8119 (0), 10 jaar geleden

Je moet beide wielen opkrikken. De spanning op het geheel komt door de stabilisatorstang. Naar mijn ervaring valt de noodzaak van het uitlijnen wel mee. Maar goed, uitlijnen is geen extreme kostenpost.

bartdebar (0), 10 jaar geleden

[quote=primera p11]Waarom heb je niet gewoon hulpveren laten monteren?.
Dat is toch veel praktischer dan alles los te gaan halen voor zwaardere veren.
Nu monteer je zwaardere veren,dit rijd alleen prettig met de caravan erachter,zonder caravan is het een stuiterbak.
Je hebt tegenwoordig mooie progressieve hulpveren bij belasting werken ze en zonder belasting heb je het gewone normale weggedrag.[/quote]
Ik heb toentertijd originele heavy duty veren laten plaatsen onder mijn T25 station ivm de slappe standaard veren, en dit reed gewoon goed.
Geen stuiterbak oid. Maar met caravan ideaal!

gienes (0), 10 jaar geleden

de veren zitten eronder ging vrij gemakkelijk je moet alleen het bovenste bevestigingspunt waar de remschijf mee vast zit loshalen er ontstaat dan net genoeg ruimte om de veerpoot eronderuit te halen lukt ook met een wiel omhoog. Het is wel verstandig om de stekker van de abs los te halen risico op kapot stoten is vrij groot.
Nu maar eens testen of het ook heeft geholpen de auto is in ieder geval 5 cm hoger gekomen. Alleen brand nu het abs lampje ineens weet ook niet waarom waarschijnlijk ergens een slecht contact.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.