Toyota Corolla 2023: actieradius

Bouwjaar: 2023, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2ZR, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 72

Een benzinetank inhoud van 43 liter, een rijstijl van 1:20 en toch maar een actieradius van ongeveer 572km. Ondertussen vaak getankt maar nooit meer dan 33 liter. Niemand weet wat er precies met de auto aan de hand is, ook de dealer niet en Toyota Nederland wil hierover niet meer met mij communiceren ( na de toezegging om het uit te zoeken nooit meer iets gehoord), ik ben niet de enige met dit probleem. Is het een ontwerpfout? Ik heb inmiddels begrepen van experts dat het onverstandig is om iets langer op de reserve te rijden omdat het dan mogelijk is dat de auto helemaal niet meer start. Op deze wijze is een gloednieuwe auto toch onbetrouwbaar geworden. Heeft iemand een idee of oplossing?

TheovK

Geplaatst door TheovK (0) , lid sinds 9 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

9 maanden geleden - kaleido 1

Wat is er onbetrouwbaar aan deze auto ?
Het enige onbetrouwbare zijn de rooskleurige voorspiegeling van de verbruikscijfers , worden in de praktijk NOOIT gehaald.
Als er nog 10 liter in de tank zit zou je daar nog 200 km theoretisch op kunnen rijden 572 plus 200 is 772 is toch aardig in de buurt van wat het zou moeten zijn ???

9 maanden geleden - harry4203

Zie t onbetrouwbare aspect ook niet, alleen dat t reservelampje wat vroeg gaat branden zo te lezen. 10ltr reserve is redelijk veel, maarja, als dat t egste is.

9 maanden geleden - TheovK

Het probleem is wellicht de nieuwe boordcomputer in relatie met de nieuwe motor. Telefonisch overlegd met Toyota, de directie zou er naar kijken en ik zou teruggebeld worden ( vorige week). Helaas belt Toyota niet terug .
De boordcomputer vertoont steeds meer uitval, drie keer achter elkaar een uitval van de navigatie van meerdere uren , slopend als je in het buitenland bent.
Ik ben nu benieuwd wat de volgende uitval gaat worden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.