Toyota Corolla 2004: stuurwiel overzetten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Beste forumleden,

Na uitgebreid onderzoek op internet en onder mijn kennissenkring, zonder succes, heb ik mijn weg naar dit forum gevonden. Ik restaureer/tune al geruime tijd mijn Corolla E12 1.6 uit 2004, waarbij het vervangen van het versleten stuurwiel een van mijn prioriteiten is.

Na wat oriënteren heb ik een Celica T23 stuurwiel gekocht, maar het blijft onduidelijk of de airbag van de T23 functioneert met de E12.

Hoewel het stuurwiel zelf perfect lijkt te passen en de claxon- en airbagconnectors zijn aangesloten met behulp van een nieuwe clockspring(juiste connector), heb ik de auto nog niet gestart of aangesloten op de accu. Ik twijfel over technische zaken zoals de grootte van de airbagzak (cabineontwerp/afstand tot stuur), de airbag-ECU en andere aspecten die ik mogelijk over het hoofd zie.

Ik hoop op input van ervaren leden die kunnen beoordelen of deze aanpassing realiseerbaar is.

. . .
Niso_s

Geplaatst door Niso_s (50) , lid sinds 2 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Beunhaas (675) PRO, 2 maanden geleden

Als die sturen van ongeveer hetzelfde jaar zijn, heb je IMO een kans dat ie werkt, maar je kan en wil hem uiteraard niet testen, da's het probleem, over de grootte zou ik me niet druk maken.

kaleido 1 (2980) PRO, 2 maanden geleden

Als het niet communiceerd dan krijg je een foutcode .
Je zou nog even uit kunnen zoeken wat de weerstandswaarde van de oude en de nieuwe airbag is.

Hans4040 (525) PRO, 2 maanden geleden

Pas op met het meten van een airbag !
Lees eerst even dit: https://www.amtgarageforum.nl/public/top...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php