Toyota Corolla: Advies vervangen schokdempers, stuurbekrachtigingsvloeistof

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2CE (E11)

Hallo,

Ik heb de volgende vragen:

Voor vervanging van rem- en koppelingsvloeistof, hoeveel heb ik ongeveer nodig?
En hoeveel stuurbekrachtingingsvloeistof?

M.b.t. stuurbekrachtingingsvloeistof, over vervanging staat niets in de vraagbaak. Moet ik nog ergens op letten om drooglopen van de pomp te voorkomen?
Of is dit enkel kwestie van:
- Retourslang losnemen
- Stationair laten lopen
- Stuur naar uiterste posities draaien
- Bijvullen tot verse vloeistof uit de retourslang komt

Daarnaast nog volgende. Ik ben van plan de schokdempers te vervangen (4x). Gelezen over merk KYB (www.kayaba.de). Heeft iemand hier ervaring mee. Ze zijn niet erg duur. Te koop in Duitsland. Evt. ervaringen met Gabriel dempers? Ze moeten ongeveer 100k mee gaan. De wagen heeft nu 330k gereden met 1 set orginele dempers.

Ik kan voor de KYB dempers kiezen tussen twee typen:
- für Fahrzeuge ohne Schlechtwegeausführung
- für Fahrzeuge mit Schlechtwegeausführung
Heeft iemand een idee wat dit onderscheid inhoudt. Ik heb gezocht op internet maar kon het niet vinden. Is deze auto in twee varianten uitgebracht voor landen met slechte wegen (weke demping) en voor landen met goede wegen (straffe demping)???

Ik hoop dat iemand wat ervaringen kan delen,

mvg,

Michiel

Michiel7811

Geplaatst door Michiel7811 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Nico8119 (0), 14 jaar geleden

Ik heb een paar jaar terug ook KYB onder m'n corolla gemonteerd (ouder model). Geen problemen mee gehad; je zult wel een flink verschil merken in de bochten! Mijn auto begon op een gegeven moment behoorlijk te dweilen. Na montage van nieuwe de schokbrekers was dit over.

Alleen even kijken naar de stabilisatorstangetjes; die kunnen lastig los gaan. Ik heb destijds de moer losgedraaid en het schroefdraad weggeboord. In het uiteinde van het schroefdraad van de stabilisatorstangetjes zit een zeskant waar een inbussleutel in past. Leuk bedacht, maar als je er kracht op zet wordt het schroefdraad dikker en krijg je de moer niet over dat gedeelte gedraaid.

Voor wat betreft de remvloeistof zul je -denk ik- een halve liter nodig hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.