Toyota Carina I I: Afstellen kleppen of zelfstellende kleppen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal.

Ik ben in het bezit van een Toyota Carina II 1.6 LB XLI U9 bj. 1992 benzine

Ik heb deze wagen overgenomen van de vader van mijn schoonzoon en nu heb ik de volgende vraag/probleem.

De wagen is zonder echte problemen door de keuring gekomen, maar mijn schoonzoon blijft zeuren over dat de kleppen afgesteld moeten worden. Ik dus terug naar de garage en het aan de monteur voorgelegd. Inderdaad moeten kleppen om de 50.000 km nagekeken worden en zo gezegd, zo gedaan. Echter toen de wagen klaar was vertelde de monteur dat het zelfstellende kleppen waren en dat die kleppen voor wat betreft de afstelling niet meer nagekeken hoefde te worden. €30,00 voor niet uitgegeven dus, dacht ik...

Ik heb dit verhaal ook zo naar mijn schoonzoon overgebracht. Die heeft het met zijn vader besproken en die komt nu met het volgende verhaal: "Het zijn geen zelfstellende kleppen, er zitten vulplaatjes in en die moeten met speciaal gereedschap er uit gehaald worden om ze af te stellen."

Al met al vind ik het een raar verhaal en ik weet niet wat ik er mee aan moet, zoveel verstand van autotechniek heb ik niet.

Wie o wie kan me verder helpen?

PLJ

Geplaatst door PLJ (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

DDT (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo Peter de vader van je schoonzoon heeft gelijk,deze auto heeft inderdaad komstoters met stelplaatjes klepspeling voor inlaat: 0,15-0,25 mm koud uitlaat: 0,20-0,30 mm koud

PLJ (0), 17 jaar geleden

[quote=DDT]Hallo Peter de vader van je schoonzoon heeft gelijk,deze auto heeft inderdaad komstoters met
stelplaatjes klepspeling voor inlaat: 0,15-0,25 mm koud uitlaat: 0,20-0,30 mm koud[/quote]
Bedankt voor je antwoord, ik heb vandaag de Toyota dealer gebeld en die gaf hetzelfde antwoord. Alleen hoeven bijna nooit bijgesteld te worden, aldus de monteur, maar ik laat hem voor de zekerheid toch maar nakijken door de dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.