Toyota Avensis Verso: Auto begint tijdens het rijden spontaan te trillen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Mijn Toyota Avensis verso benzine, begint de laatste tijd steeds vaker te trillen;

Ik rijd een stuk, en in eens begint de hele auto spontaan te trillen, dit is heel erg goed voelbaar. En ik heb het volgende geprobeerd om het op te heffen echt allemaal zonder resultaat:
-remmen/heftig doorremmen/remmen los
-andere versnelling kiezen
-koppeling in trappen

Omdat de auto te heftig trilt naar mijn idee zet ik de auto stil en ga weer rijden, en trillen is verdwenen, totdat het soms 10 minuten later maar soms pas de volgende dag weer terug komt.
Trillen begint volgens mij zo rond de 60 km/u (maar dit is nog iets wat ik even in de gaten moet houden of het toeval is)
Gisteren even na het trillen alle wieldeksel er af gehaald en wielbouten na gekeken, allemaal goed vast maar... linkerachter velg voelde warm aan.
Nu zit ik zelf te denken dat het misschien een wiellager is, maar het blijft vreemd dat het niet altijd aanwezig is, en je het probleem ook niet kan reproduceren als je bv. met de auto naar een garage gaat, dan is het lastig zoeken als de auto die dag een 'goede dag' heeft.

Iemand een idee wat het zou kunnen zijn, of wat ik kan controleren?

bazz81

Geplaatst door bazz81 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

robbie f (0) PRO, 13 jaar geleden

hey hallo

controleer de gangbaarheid eens van de remklauwen. ik heb de laatste maand al van 4 avensis verso's de remklauwen vervangen ivm vast zitten.
de wielen moeten als ze van de grond zijn vrij kunnen rond draaien zonder al te veel moeite. iets aanlopen is goed, zolang het maar het wiel maar even vrij na kan draaien na een zwieper aan het wiel.

mvg robbie f

bazz81 (0), 13 jaar geleden

Supersnelle reactie!! Dit ga ik morgen even controleren maar als dit inderdaad het geval is, zou je dit dan niet altijd moeten hebben? of bv. alleen na het remmen dat een zuiger blijft hangen of zo?
Als mn wiel inderdaad flink veel weerstand ondervind van de remklauw, moeten de remklauwen dan gereviseerd worden of wat kan je er precies aan doen?
(remklauwen motorfiets heb ik al eens gereviseerd dus als het daarmee te vergelijken is, zie ik het wel zitten om er zelf aan te beginnen)

papadou (0), 13 jaar geleden

Heb ik iets degelijks ervaren met een Peugeot.
Niet te herhalen met de dealer maar het gebeurde soms op het snelweg. Alsof je op golfplaten rijdt.
Toen bleed dat een cardan zonder smeervet draaide en zich vervormde toen hij warm was.
Eenmaal koud was er niets te merken.
Doodgevaarlijk!
Hopen dat het "maar" een remprobleem is.

bazz81 (0), 11 jaar geleden

Sorry voor de late reactie maar de handremschoenen kwamen niet helemaal vrij.
Nieuwe remschoenen gemonteerd en natuurlijk eerst alles schoongemaakt en gangbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.