Toyota Prius: banden

Bouwjaar: 2008, Motorcode: 1.5

hallo met rien ik heb een Toyota prius van 2008 waar normaal bandenmaat 195-55-16 op gemonteerd is kan hier ook 195-65-16 op en wat zijn dan de gevolgen of mag of past dat niet groetjes rien

shakira

Geplaatst door shakira (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Prius? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 9 jaar geleden

Kijk maar eens op www.tellerafwijking.nl daar kun je de beide bandenmaten in voeren en kun je ook zien dat je een afwijking gaat krijgen van ongeveer 6.5 % , dit is veel te veel.
Buiten het feit of het allemaal wel past qua ruimte.

shakira (0), 9 jaar geleden

hallo bedankt voor het snelle antwoord maar ik heb nu een tellerafwijking dat als ik op de tom tom 60 km/u rijdt dat de teller 67 km/u aangeeft dus dat zou mijn inziens geen probleem zijn blijft alleen de vraag of er ruimte voor is.

kaleido 1 (1630) PRO, 9 jaar geleden

Dan zit er nu dus ook al niet de juiste maat op en wordt het alleen maar erger , koop gewoon banden die er op horen , daarmee voorkom je een hoop ellende en kosten die te voorkomen waren.
Ik begrijp deze denkwijze niet helemaal.

voyager (0), 9 jaar geleden

De afwijking is al door wagenbouwer ingecalculierd. Met het oog op mogelijjke claims wegens evt.snelheidsovertredingen. De tellers zijn op plm 10% boven de echte snelheid ingesteld. Zo heb je veiligheidsmarge om geen bekeuringen op te lopen. Bovendien kan je vrebruik dan ook nadelig worden van grotere banden.

shakira (0), 9 jaar geleden

ok bedankt voor de snelle antwoorden de reden waarom ik dit vroeg was dat ik goedkoop aan een set winterbanden kon komen maar dan een afwijkende maat ik ga toch maar voor de orginele maat om problemen te voorkomen maar toch bedankt voor jullie reactie groetjes rien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Prius of stel zelf een nieuwe vraag.