Toyota Land Cruiser 2004: Batterijlampje werk niet normaal

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 4200, Vermogen (kw): 150

Ik bezit een LC100 met een 1HD-FTE motor. Sedert kort ervaar ik een eigenaardig probleem. Wanneer ik het contact aanzet licht het batterijlampje een fractie van een seconde op om dan weer te doven. Alle andere lampjes werken als gewoonlijk. Voor het overige kan ik starten en rijden en werkt alles normaal, zij het op batterijstroom.
Omdat de alternator zonder dit lampje niet de nodige opstartstroom krijgt laden de batterijen ook niet meer bij. De voltmeter geeft dan ook de batterijspanning aan en niet de laadstroom van iets meer dan 14V zoals gebruikelijk. Opgeladen batterijen blijven op 12.8V, dus geen probleem.
Aangezien het lampje steeds even oplicht is dit volgens mij niet stuk. Ook alle zekeringen nagekeken en goed bevonden.
De alternator heeft nog maar een 20.000 km gelopen en ziet er nog als nieuw uit. Ook de bedrading hiervan is goed.
Ik gok op een losgeraakte of gecorrodeerde verbinding die bij contact aan een vonkje geeft om het lampje nog even te doen oplichten maar ik weet niet waar ik moet gaan zoeken.
Is er iemand die reeds met dergelijk probleem heeft te maken gehad of heeft iemand enig idee waar ik best met deze zoektocht begin?
Alvast bedankt

TopMeta

Geplaatst door TopMeta , lid sinds 8 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Land Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.