Toyota Picnic: Bijgeluid in aandrijving Toyota Picnic

Bouwjaar: 2001

Ik heb een Toyota Picnic 2.0i Executive op LPG van januari 2001 met 101.500 km op de teller.
Het volgende probleem doet zich voor: Er zit een reutelend geluid ergens in die auto, vermoedelijk in de aandrijving. Als je normaal rijdt met een constante snelheid (bv. 50 km/h) dan hoor je het niet of nauwelijks. Zodra je gas geeft (dus als de aandrijkrachten groter worden) neemt het geluid toe. Echter bij het maken van een bocht naar rechts en in die bocht gasgeven, dan komt er een hoop herrie naar boven wat lijkt op een lager waar geen vet meer inzit (als het ware hoor je de kogels in het lager rollen).
De eerste indruk was dat het een homokineet was, maar daar zitten links en rechts, binnen en buiten andere onder en het probleem is ongewijzigd. De dealer gaat nog verder met onderzoek, maar heeft nog even niet het "aha ik weet het " gevoel.
Op dit moment is het nog een leaseauto, maar ik wil die auto prive gaan rijden en heb geen zin in "verrassingen".
Wie herkent dit ?

Picnic8957

Geplaatst door Picnic8957 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Picnic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Hoi Picnic,
Je vergeet te schrijven of de onderdelen die vervangen zijn ook versleten waren. Als je lukraak onderdelen gaat vervangen tot je de juiste hebt wordt het een dure grap.
m

Picnic8957 (0), 19 jaar geleden

Hoi Michiel,

Het geluid was zodanig dat twee onafhankelijke technische experts tot de conclusie kwamen dat het wel de homokineten moesten zijn, vandaar de reparatie. Toen de kineten eronderuit waren, is daar ook geen probleem mee gevonden en andere kineten hebben het probleem niet opgelost. Vandaar mijn posting.
Er is al veel verder gekeken, maar ook niets gevonden dat de motor niet goed in de steunen hangt oid.
Voor de zekerheid gaan maandag de winterbanden (Vredestein snowstar) eraf en komen de Michelins er weer op. Even afwachten.
Het vervelende is dat je het alleen onder belasting hoort, dus de auto op de brug levert niets op. Het idee is om hem nu op de rollenbak te zetten. Dus nog twee opties en dan maar weer verder filosoferen wat het zijn kan.

Picnic8957 (0), 19 jaar geleden

Het heeft even geduurd, maar het was het buitenste lager van het pignonwiel in het differentieel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Picnic of stel zelf een nieuwe vraag.