Toyota Corolla: Buiten temperatuur op -4 t/m -9

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Sinds vandaag geeft de digitale thermometer in mijn dashboard aan dat de buiten temperatuur tussen de -4 tot en met -9 ligt. Tijdens het rijden lopen de getallen op en af tussen deze waarden.
Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn? En is dit een probleem dat makkelijk opgelost kan worden?

Dom detail dat er misschien niks mee te maken heeft, maar ja is wel toevallig. Er is een fles met ruit ontdooier leeg gelopen onder de bestuurdersstoel. Behalve de stank (tips om die stank weg te krijgen zijn heel erg welkom want gezond kan die lucht niet zijn!) vraag ik me af of dit er mee te maken kan hebben. Nogmaals, het lijkt mij onwaarschijnlijk, maar goed ik noem het toch maar.

LF

Geplaatst door LF (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

De buitentemperatuurvoeler zal overleden zijn.

LF (0), 12 jaar geleden

Daar was ik al bang voor. Vreemd dat ie wel nog steeds een temperatuur geeft ipv er gewoon mee ophouden.
Bedankt!

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

De buitentemperatuursensor NTC (negatieve temperatuurcoëfficiënt) bestaat hoofdzakelijk uit een elektrische weerstand en zal nog niet helemaal aan het einde zijn.

De weerstand verlaagt wanneer de luchttemperatuur toeneemt, het zelfde wanneer de luchttemperatuur daalt zal de weerstand verhogen, dus de sensor meet een (verkeerde) hoge waarde bij een lage luchttemperatuur en geeft dit signaal door aan de regeleenheid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.