Toyota Aygo 2020: Contactslot/sleutel

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1KR, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 53

Contactsleutel wil niet pakken/draaien bij starten. Soms valt ie in het stuurslot en dan is er geen bewging in te krijgen.

Aygo Blue

Geplaatst door Aygo Blue (50) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Aygo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1540) PRO, 2 maanden geleden

En als je je stuur heen en weer beweegt ?
Anders naar de dealer voor garantie/coulance een contactslot mag toch wel langer dan 3-4 jaar blijven werken.

Myrte (45), 2 maanden geleden

Het probleem dat u beschrijft met het contactslot van uw Toyota Aygo 2020, waarbij de contactsleutel soms niet draait of vastzit in het stuurslot, kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Enkele mogelijke oorzaken zijn een probleem met het stuurslotmechanisme zelf, slijtage van de sleutel of het contactslot, of een probleem met het ontgrendelingsmechanisme dat normaal geactiveerd wordt wanneer u het stuur beweegt.

Bij nieuwere voertuigen zoals uw Aygo kan een deel van het probleem ook elektronisch van aard zijn, bijvoorbeeld een probleem met de transponder in de sleutel of met de communicatie tussen de sleutel en de auto's startonderbreker systeem.

Hier zijn enkele stappen die u kunt ondernemen om het probleem op te lossen:

Probeer het stuur te bewegen terwijl u tegelijkertijd de sleutel draait. Soms kan het stuur lichtjes vergrendeld zijn en voorkomen dat de sleutel draait.

Controleer de sleutel op zichtbare slijtage. Als de sleutel versleten is, kan het zijn dat deze niet correct in het slot past. In dat geval kan een vervangende sleutel nodig zijn.

Probeer een reservesleutel als u die heeft. Als de reservesleutel zonder problemen werkt, ligt het probleem waarschijnlijk bij de primaire sleutel.

Controleer op elektronische storingen. Als uw voertuig is uitgerust met een startonderbreker, kan een storing in het elektronische systeem ervoor zorgen dat de sleutel niet wordt herkend.

Als geen van deze stappen helpt, is het aan te raden om uw voertuig naar een erkende Toyota-dealer of een gespecialiseerde garage te brengen. Zij kunnen het probleem diagnosticeren met gespecialiseerde apparatuur en indien nodig reparaties uitvoeren.

Gezien de complexiteit van moderne autosloten en startonderbrekers, kan het nodig zijn om specifiek advies of assistentie te krijgen van een expert. Voor meer gespecialiseerd advies over het probleem met uw Toyota Aygo, kunt u contact opnemen met WielWeet via hun contactpagina: https://wielweet.nl/contact/. Zij kunnen u mogelijk van meer gedetailleerde informatie voorzien of u doorverwijzen naar een deskundige die bekend is met dergelijke problemen bij nieuwere Toyota-modellen.

quikfit (715), 2 maanden geleden

Myrte is kunstmatige ''inteligentie'' ?

    Helaas geen alwetende en ook niet kunstmatig ;) - Myrte (45), 2 maanden geleden
    Maar wel graag teksten van het internet citeren. - Hans4040 (300) PRO, 2 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Aygo of stel zelf een nieuwe vraag.