Toyota Corolla 2006: Corolla 2.0d krukasriemwielpoeliebout (mooi woord voor galgje)

Bouwjaar: 2006

Hallo,

Ik wil graag mijn d-riem vervangen. Nu krijg ik met een 330Nm luchtslagmoersleutel de boel niet los. Ook niet na verwarmen.
Is er misschien iemand in de buurt van Deventer die een werkplaats heeft met lucht en een wat zwaardere slagmoersleutel. Ik denk dat zo'n 500Nm noodzakelijk is. De fabriekswaarde is 195Nm (notabene).
Ik zou graag even (eventueel tegen betaling) langskomen voor het losdraaien, vervolgens wil ik na lichtjes vastzetten thuis de boel vervangen.
Is dit wellicht moegelijk bij iemand in mijn omgeving?

m.v.g,

Michiel

Michiel7811

Geplaatst door Michiel7811 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Draai de bout eerst eens een stukje vast. Vaak helpt dat. Kijk trouwens uit met slagmoersleutels. Voordat je het weet breekt de bout. Ik zou de bout met een goede dop+ratel en een stuk pijp proberen los te draaien. Dan heb je veel meer controle en kun je bovendien veel meer Nm ophoesten.

vinnie67 (0), 17 jaar geleden

Losstarten wil ook wel vaak lukken ,laat je ratel dan tegen de aandrijfas rusten even aan de contactsleutel draaien en dan direct af
zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.