Toyota Corolla: Ze start niet meer...

Bouwjaar: 1975, Motorcode: 1100

Deze donderdag, klaar om te vertrekken voor weldoende sauna, stap in mijn trouwe Corolla'tje, probeer te starten, zonder succes. geen paniek, dat gebeurt wel meer, het is dan ook een klassieker en stond al meer dan wtee weken stil de garage. Tot nu toe had dat nooit problemen opgeleverd dus... Choke opengetrokken, gas bij geven: niks. Bij elke poging werd de reactie van de motor minder en na een keer of tien dan ook opgegeven. Sindsdien nog tweemaal geprobeerd, zonder succes.

Natuurlijk trok ik de kap open om eens te bestuderen wat er misschien mis kon zijn, maar door mijn jeugd en gebrek aan ervaring kon ik niet meteen wat ontdekken (wat had je gedacht). Het enige wat me meteen opviel was witte schuimvlokken oxidatie op de accu.

Iemand een tip hoe ik deze [url=http://imageshack.us][img]http://img67.imageshack.us/img67/4531/im...[/img][/url] schoonheid weer aan de praat kan krijgen?

alvast bedankt,

Kasper

unkhle

Geplaatst door unkhle (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Oeps
Schoonmaken die hap, ook de bovenkant van de accu, droogmaken, accupolen en klemmen vrijmaken van oxidatie, wat vaseline en weer vastmaken, accu goed opladen, en zoeken waar de fout met het starten zit, accu was misscien al te laag in spanning om de ontsteking goed van spanning te voorzien.
Anders verdelerkap controleren, rotor schoonmaken en zien of deze 2 nog wel goed zijn.

Bougie kabels nazien op scheurtjes, oude meteen vervangen, bougies controleren op afstand contactpunten, etc.

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Eerst kijken of de ontsteking vonkt kijk ook even door het kijkglas op de carburateur of er benzine in de vlotterkamer zit.

Hans

unkhle (0), 17 jaar geleden

Bedankt!

Ik heb de batterij al schoongemaakt, maar daarbij wel ontdekt dat het brave ding al dertien (13!) jaar dienstdoet -en er over het algemeen heel slecht uitziet-, dus ik denk dat ik deze week al zeker een nieuwe ga kopen, en zal dan nog eens zien hoe dat het beestje hekpt. ik hou jullie op de hoogte!

Kasper

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Beste accu :)
Inderdaad tijd voor een nieuwe, neem ff een die wat meer amperes heeft als die erin past, heb je in de winter wat meer reserve.
Check ook de massa kabels, na deze tijd wil dat wel eens meer weerstand geven door corosie op de bevestigings punten.

Ziet er nog prima uit :D

Tinus11474 (0), 17 jaar geleden

een heel gave auto die corolla , en zeker voor die leeftijd , is zichtbaar met
liefde behandeld , ik heb 19 jaar geleden zo`n zelfde gehad alleen een
donker groene (was mijn eerste auto) heb er nooit maar dan ook nooit
problemen mee gehad , tot dat ik hem na 1,5 jaar in een sloot reed , helaas.
hou hem in ere.

groetjes tinus

Santa (0), 17 jaar geleden

Jahaaaa, mooie auto! Houden zo!

unkhle (0), 17 jaar geleden

bedankt! (ik doe mijn best om ze in ere te houden, deze zomer eens wat werk aan doen - het zou kunnen dat je dan weer van me hoort ;))

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.