Toyota Corolla: Temperatuur loopt op tijdens filerijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4A-FE

Na lang aanschuiven in de file merkte ik dat de temperatuurmeter richting rood ging (staat normaal altijd perfect horizontaal). Ben toen even gestopt, motor stilgelegd, motor en radiator waren flink warm, expansievat stond vol.
Na 10 minuten de motor weer gestart en toen merkte ik dat de elektrische ventilator niet draaide. Na 100 meter verder rijden in de file begon de temp weer te stijgen, ik heb toen de kachel maximum warm laten blazen en de raampjes open gezet (anders werd het een bakoven), en de temperatuurmeter daalde weer tot zijn normale niveau.
Enkele uren later heb ik de radiotor opengedraaid, deze stond vol. Bij het terug naar huisrijden heeft het probleem zich niet meer voorgedaan, wel even aangeschoven in de file maar niet zo lang dan toen wanneer het probleem zich heeft voorgedaan.
Wat zou dit kunnen zijn? Een kennis dacht ofwel thermostaat (is bij mijn weten nog nooit vervangen geweest), of een elektrisch probleem waardoor de ventilator niet aanslaat.

slamens

Geplaatst door slamens (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

kijk eerst maar eens de ventilator na deze slaat waarschijnlijk niet in de oorzaak kan zitten in het thermocontact ; in de ventilator of in de bedrading.
o ja kijk eerst je zekeringen eens na.

groetjes jan.

slamens (0), 17 jaar geleden

Het was een vuil contact, gratis verholpen door dealer (ik heb namelijk twee linker handen)

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

zo zie de dealer is zo gek nog niet.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.