Toyota Hilux 2005: Diesel bij de motorolie

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 d4-d

Forumgenoten,
Ik heb een hilux van 2005 (110000km) waarvan het oliepeil stijgt, het peil stijgt 12a13mm boven max en blijft dan zo. Nu heb ik al wat opgezocht op het internet. Het zou komen doordat er op gezette tijden ergens extra dieselolie wordt ingespoten om het roetfilter te reinigen (het regenereren).
80 % van de ritten bestaat uit woon/werk afstand (30 km enkel) 20 % zijn langere ritten. Het is een 2.5 D4-D commonrail met turbo. (2KD-FTV)
Mijn vraag is: weet iemand hoe dit weer in orde is te brengen?
Alvast bedankt,
Adriaan

adriaan53

Geplaatst door adriaan53 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Hilux? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik zou in ieder geval de olie (laten) verversen incl. filter.
Vermoedelijk is een paar keer het regenereren afgebroken. Bij een dealer kunnen ze dit vermoedelijk wel handmatig aansturen om zo het proces volledig uit te laten werken. In ieder geval zorgen dat het filter weer schoon wordt anders kan dat nog een hoop narigheid geven.

adriaan53 (0), 11 jaar geleden

Beste moderator,
Bedankt voor uw advies.
Sorry voor de late reactie. Ben er mee naar een (kleine) Toyota garage geweest. Volgens de monteur aldaar zou het kunnen dat ik te voorzichtig omga met de auto (wat ik ook doe) Zo'n motor moet van tijd tot tijd te werken hebben anders vervuilt hij zichzelf en raakt ontregelt aldus de monteur. Olie en filter zijn reeds vervangen en ik laat hem werken zo nu en dan. Motor loopt wel mooier nu. Wegens verblijf in het buitenland nog niet voldoende km kunnen maken om te zien of er verandering is aan het oliepeil. Zodra ik meer weet zal ik het posten.
Adriaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Hilux of stel zelf een nieuwe vraag.