Toyota Starlet: Dimlicht doet het niet

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 xl

Het dimlicht van de starlet doet het niet meer. De beide zekeringen klappen er uit. Groot licht doet het wel, maar zodra je dit uitschakelt branden ook de zekeringen weer door. Bedrading lijkt in orde, lampfittingen zijn schoon en niet geroest. Geldt ook voor de aansluitingen en stekkers.

Ra ra wat kan dit zijn ? Verlichtingschalkelaar ion de stuurkolom ?

blackbird535

Geplaatst door blackbird535 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Maarten6789 (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan in de stuurkolom zitten ja , maar wat gebeurd er als je de lamper eruit haalt? Branden dan ook de zekeringen door? En brandt er 1 of 2 door?

blackbird535 (0), 15 jaar geleden

Als ik de lampen loskoppel en alles verder aangesloten laat en ik zet de verlichting aan dan blijft alles heel !

Maarten6789 (0) PRO, 15 jaar geleden

Probeer eerst even 2 nieuwe lampen erin te doen ! Als het van die bolletjes zijn willen ze wel eens sluiting binnenin maken.

blackbird535 (0), 15 jaar geleden

oke, zal het morgen even proberen, bedankt voor je reactie.

Maarten6789 (0) PRO, 15 jaar geleden

laat me weten ik hou het in de gaten

blackbird535 (0), 15 jaar geleden

Hallo Maarten,

Probleem opgelost. Zat inderdaad in de lampjes zelf. Heel raar maar in de lampbolletjes zit een soort reflectorschildje. Dit metalenschildje zit vast aan de twee staande electroden?. De schildjes waren allebei ??? scheef gaan staan en maakten in de lamp kortsluiting/contact met de derde electrode. En dat werkt dus niet.

Nu twee nieuwe lampjes en 12 zekeringen verder weer prachtig licht.

Bedankt voor de tip.

Mazzel,

Blackbird535

Maarten6789 (0) PRO, 15 jaar geleden

Die 2 dunne staafjes willen wel eens krom gaan trekken waardoor de schildjes sluiting gaan maken ... heb vroeger ook in een starlet gereden :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.