Toyota Starlet: raam bediening mechanik

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

toyota starlet 1.0 12v bj 1988

mijn linker raam viel naar beneden en deed helemaal niks meer heb de portier bekleding eraf gehaald en gekeken wat ver aan de had was de raam was van de bevestiging los gekomen alleen wat de vreemde er aan is dat ik de ruitbevesting metaalstrip met rubber niet aan de ruit kan vast zetten de rubber laat de ruit los nou zit ik te denken als ik een niuwe rubber er in legt dan zal die waarschijnlijk weer los komen, want het zit niet met bouten en moeren vast je moet toch iets hebben om hem er aan vast te zetten weten jullie hoe dit systeem in elkaar zit.

alvast bedankt

cumo

Geplaatst door cumo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

ja dat rubber zit om de ruit en daar over heen zal een strip zitten die aan het mechaniek vast zit.
misschien dat de boel verroest is.
kijk eens bij de dealer bij het magezijn wat er precies in zit.
of maak de andere deur open dan kun je de boel vergelijken.

groetjes jan.

toyhil (0) PRO, 15 jaar geleden

De "metalen strip"losschroeven van het mechaniek. Het rubber om de ruit leggen (kijk wel dat deze op de zelfde plek ligt, kan je zien aan de afdruk) en vervolgens voorzichtig de metalen strip er over heen tikken. Zit er dus gewoon omheen geklemd. Ging de raambedieng zwaar? dan kan het zIjn dat de raamgeleiders teveel weerstand bieden, waardoor je bij het zakken van het raam de metalen strip als het ware lostrekt van de ruit. Smeren of vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.