Toyota Yaris: distributie

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Ik heb een Yaris van het bouwjaar september 2000. Bij de garage is geconstateerd dat er iets mis is met de ketting in de distributie en dat gaat mij behoorlijk geld kosten.
Nou vraag ik mij af. Hoe kan een Yaris met een degelijke VVTi motor nu al kuren krijgen met de distributie terwijl ik nog maar 80000 mee heb gereden. Ik heb indertijd deze Yaris gekocht om hun degelijkheid en geeft nu al kuren in de motor. Kan het een fabricage fout zijn?

melchers

Geplaatst door melchers (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

robbie10011 (0) PRO, 18 jaar geleden

hey hallo. ik ken het probleem niet echt van "problemen met de distrubutieketting". ik weet wel dat soms de nokkenasversteller kapot gaat. die zit wel achter de kant van de distrubitieketting. ik werk bij een toyota dealer maar heb zelf nog nooit zo'n ding vervangen.

mvg robbie f

Walther11923 (0), 18 jaar geleden

Wat zijn trouwens de symptomen van een defekt 'versteller'?

melchers (0), 18 jaar geleden

De garage heeft de motor opengemaakt, wat bleek, dat de ketting en de spanner vervangen moesten worden. Door uitdroging van de motorolie zei hij. Wel raar, want als ik naar de oliepeil kijk dan kon ik zien dat de olie goed op peil zat. Mijn broer keurt mijn auto ieder jaar en daar vertrouw ik op dat het goed zat. Kortom, voor dit grapje ben ik wel 600 Euries kwijt.

a40 (0), 18 jaar geleden

wat was je klachten dan dat je de ketting laat verv?

melchers (0), 18 jaar geleden

Achteraf bleek het mijn eigen schuld te zijn. Ik heb 2 jaar geen klein of groot onderhoud laten verrichten en ondertussen 37000 km ermee gereden. De ketting in de distributie werd niet goed gesmeerd door de olie, waardoor het slapper werd. Het is de eerste keer dat de garage met dit probleem van een Yaris te maken heeft. Ik dacht er gewoon niet aan dat ik de Yaris voor onderhoud naar de garage moest brengen. Ik dacht dat een jaarlijkse APK al voldoende was, waarvan vorig jaar de 1e was. Maar goed ik heb er van geleerd.
Bedankt voor jullie reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.