Toyota Yaris en Avensis D4D: gloeibougies

Bouwjaar: 2004

Ik zou graag willen weten waarom bij een Toyota de gloeibougies van een TD of D4D zelden of nooit stukgaan. Bij de meeste Europese merken moet je ze vrij regelmatig vervangen, bij Seat staat het zelfs voorzien in het onderhoudsboekje als ik me niet vergis. Bij het taxibedrijf waar ik werk, hebben we Avensissen met 425.000 km en meer, en geen enkele heeft al nieuwe gloeibougies gehad of zijn ooit al stukgeweest. Iemand een verklaring???

Japan

Geplaatst door Japan (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Gewoon topkwaliteit, is niet op bezuinigd. Motorisch gaat er aan een D4D vrijwel nooit iets stuk. Jammer dat het interieur niet van zo'n hoogwaardige kwaliteit is (eerste type)

Michiel7811 (0), 18 jaar geleden

Beste Ken,
Heb je bij zo'n Avensis wel eens gehoord van afgebroken nagels van de koppelingsplaat?
Michiel

Japan (0), 18 jaar geleden

Onze 3 D4D's hebben wel allemaal een ander vliegwiel voor de koppeling gekregen dacht ik.................

LOMAX (0), 18 jaar geleden

Drie redenen hier: Toyota-onderdelen zijn doorgaans van goede/heel goede kwaliteit. Taxi-gebruik betekent dat de motor eigenlijk haast steeds warm heeft, zodat voorgloeien nog éénmaal per week gebeurt. En de D4D start, zelfs in de winter, zonder voorgloeien. Dus, instappen, sleutel erin en meteen starten, weinig gebruik van gloeikaarsen.
Nog voorbeelden van duurzaamheid? Mijn ruitenwissers en remblokken zaten er(Avensis 3,5 jaar oud) meer dan 120.000 km op, en waren nog een tijdje goed. Bij de onderhoudsbeurt werden de blokken echter vervangen omdat de technieker van dienst dit nodig vond. Kostprijs voor oliefilter, olie, brandstoffilter, luchtfilter, remblokken voor en achter en uurloon: 354 euro! Maar goed dat die dingen 120.000 km meegaan, mij zien ze pas terug bij 240.000 km!

marco7125 (0), 18 jaar geleden

[quote=LOMAX]De D4D start, zelfs in de winter, zonder voorgloeien. Dus, instappen, sleutel erin en meteen starten, weinig gebruik van gloeikaarsen.[/quote]
Dit begrijp ik niet.
Ik rij al 15 jaar diesel in diverse merken, maar juist bij mijn d4d avensis 2lt van 2004 moet ik juist behoorlijk wat gas bijgeven, anders slaat hij niet eens aan!
Bij mijn anders auto's heb ik dat nooit moeten doen.
Is er dan iets mis met de mijne?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou dat denk ik wel. Toyota's kunnen idd als het niet vriest zonder gloeien gestart worden. Daarom kun je lang met de gloeiers doen. Als die van jou dat niet doet is ie wellicht onjuist ingereden, of is er iets anders aan de hand.


Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.