Toyota Yaris Verso: toerentalschommelingen bij stationair draaien (D-4D)

Bouwjaar: 2004

Volgens mijn garagist zou het normaal zijn dat vooraleer de motor (1.4 D-4D) helemaal op bedrijfstemperatuur is, er variaties optreden bij stationair draaien. Ofwel draait ie op 800tr ofwel op ong.1300tr. soms gaat hij gewoon op en neer en weet de motor niet welk toerental te kiezen Er zit geen regelmaat in en zelfs na een kwartier rijden gebeurd het dat het toerental constant op en neer gaat. Slecht als hij heel warm is, is het over. Als de buitentemp hoog is (meer dan 20° heeft hij er minder last van. Daar dit euvel zich pas voordeed na 10000 km denk ik dat er een klein probleem is met het management van de motor. Erg is het niet maar wel storend.
Heeft er iemand hetzelfde probleem?

Willie12157

Geplaatst door Willie12157 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Japan (0), 18 jaar geleden

Wilfried ,ik heb een gewone Yaris D4D, staan nu 16000 km op, heb nog nooit van dit probleem gehoord, volgens mij moet je het ook zoeken in het motormanagementsysteem,codes uitlezen. Hetgeen ik wel heb gehad in de winter, als je je verwarming van begin op maximum zet, motor beetje meer toeren draait, maar dat is volkomen normaal en zonder schommelingen.

Willie12157 (0), 18 jaar geleden

Dank Ken voor de reactie. Ik dacht wel dat dit niet helemaal normaal was. Ik wacht wel tot het weer koud is en zal hem dan weer laten uitlezen. Tijdens het onderhoud van 15000km hebben ze niks abnormaal gevonden (heb er nu 24000). We zien wel wat volgt.

Japan (0), 18 jaar geleden

bij een Yaris VVT-i op benzine zou het makkelijker geweest zijn, dan was het een vervuilde gasklep geweest, maar het gaspedaal van een D4D is elektronisch geregeld, dus ben aant denken wat het zou kunnen zijn....

Japan (0), 18 jaar geleden

zou ook de temperatuursensor kunnen zijn........

Willie12157 (0), 18 jaar geleden

Ja, waar zit die temperatuursensor. De buitentempvoeler is correct en het signaallampje "motortemp koud", lijkt mij ook goed te werken?

Japan (0), 18 jaar geleden

is je probleem al opgelost Wilfried??

Willie12157 (0), 18 jaar geleden

Wel Ken, bij buitentemperaturen vanaf 15-16° heb ik er bijna geen last van. Heb nu 29000km en tot nu toe geen andere problemen. Zal wel iets te maken hebben met sensoren of de interpretatie ervan door de computer. Zal het nog eens signaleren bij het nu volgend onderhoud.

Japan (0), 18 jaar geleden

Wilfried, ik zou zo snel mogelijk van dealer veranderen. Ben je van Nederland of België???

Willie12157 (0), 18 jaar geleden

Ben van België. Tijdens de vorige uitlezing was ik er niet bij natuurlijk. Ik kan dus niet weten of men mij de waarheid vertelt. Zal na het onderhoud eens bij een andere dealer laten uitlezen. Misschien is het beter dit in de winter te laten doen.

Japan (0), 18 jaar geleden

ik ben ook van België, van Hoboken bij Antwerpen, en jij Wilfried?? bij welke dealer ga je normaal?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.