Toyota Avensis: distributie

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

ik heb al aantal malen het probleem voorgelegd ovver het trillen van de motor bij 2200 toeren,er werd toen gezegd dat het mogelijk aan de D-riem kon liggen,en dat dit makkelijk te controleren was.ik kan hem bij koude motor ongeveer 2 a 2,5 cm heen en weer bewegen(totaal,dus 1,2cm omhoog en 1,2 cm omlaag vanuit het midden)is dit goed,of staat hij te slap???

dave1250

Geplaatst door dave1250 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Picnic8956 (0), 17 jaar geleden

Lijkt me erg slap, ze moeten nogal strak staan. Toen ik de beschermkap los had liggen ben ik direct naar de dealer gereden zodat ze even konden kijken. Hij lag toen dus ook te slap, maar hoeveel cm hij te bewegen was???

MHB (0), 17 jaar geleden

@Dave: laat even weten wat de dealer ervan vindt. Ik worstel met hetzelfde probleem + een viberende versnellingspook in de 5e versn. Als dat de oorzaak is laat ik het herstellen.

dave1250 (0), 17 jaar geleden

hoi mhb

mijn probleem is opgelost,dealer heeft naar de riem gekeken,maar zei dat deze goed stond.
het trillen bij 2200 toeren lag bij mij aan een defekte elektr.verstuiver.hij was niet stuk ,maar viel buiten de tolerantie waarde.ik weet zeker dat dit bij een hoop andere mensen ook aan de hand is,laat het gewoon ff doormeten,dan weet je het zo.

MHB (0), 17 jaar geleden

@Dave1250: loopt de motor ook beter met die nieuwe verstuiver, maakt 'ie minder herrie en/of nagelt 'ie minder?

dave1250 (0), 17 jaar geleden

hoi mhb,
de motor liep op zich al goed,volgens de garage loopt hij wel mooier,maar ik merk geen verschil(behalve dat ie bij 2200 toeren nu netjes loopt).stationair vind ik hem vrij rumoerig,maar dat is omdat het een diesel is denk ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.