Toyota Corolla: distributieriem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4A-FE

Heb pas een corolla uit 1997 met 96.000 km op de teller gekocht. Ik kan nergens achterhalen, ook niet via garage en onderhoudsboekje of de distributieriem al is vervangen. Mijn vraag is dan ook of dit op de een of andere manier is te zien of controleren?

RoB-BM

Geplaatst door RoB-BM (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

harnak (0), 14 jaar geleden

gewoon nieuwe erop doen neem geen risico

Michiel7811 (0), 14 jaar geleden

Bij mijn corolla kun je de riem bekijken (E11 CE2.0d '98) door met 2 boutjes en 2 clipjes een kapje aan de bovenzijde van de beschermkast van de distributie te verwijderen. Een kenner kan dan zien (gokken) wat de kwaliteit van de riem is.

Als hij er erg nieuw is (type en andere informatie nog goed leesbaar, rubber soepel en dof) dan heb je grote kans dat hij recent vervangen is.

Ik zou in ieder geval vragen bij een toyotagarage of bij dit type motor de zuigers de kleppen kunnen raken. Als dit niet mogelijk is dan hoef je je niet zo'n zorgen te maken. Als dit wel zo is dan beter geen risico nemen en vervangen.


Groet,

Michiel

mvanoosten (0), 14 jaar geleden

gewoon geen risico nemen en vervangen die handel
weegt niet op tegen de onkosten die je krijgt

robbie f (0) PRO, 14 jaar geleden

hoezo welke onkosten? een 4afe motor blijft heel als de riem knapt. dus de kosten om de distributieriem te laten vervangen zijn net zo veel als dat je het uit stelt

mvg robbie f

harnak (0), 14 jaar geleden

moet je maar eens 100km van huis staan als dat ding breekt of de kosten en trammelant dan ook hetzelfde zijn.

tarabeest (0) PRO, 14 jaar geleden

Inderdaad, loopt niet kapot dus dat is geen probleem, alleen als ie de riem knapt is het wel altijd op het verkeerde moment.
Vervangen dus, scheelt een hoop ellende.

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Heren: geen "citeren" gebruiken a.u.b. als de tekst er juist boven staat.

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Of je pakt nog even een mooie backfire mee op het moment dat de riem gebroken is en de kleppen open staan.
Dan heb je wel degelijk schade.
Gewoon vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.