Toyota Avensis Wagon 2005: Diverse electrische storingen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 95

Recent een auto aangeschaft. Op voorhand leek er een probleem te zijn met de accu. Het bedrijf heeft een nieuwe accu vergoed. Later bleek ook de dynamo overleden te zijn. Nu ook die vervangen is, zijn nog niet alle electrische problemen opgelosd.

Ik heb nog open staan:
1. 3 van 4 electrische ramen werken niet
De bestuurderskant doet het. Via die bediening kan ik de andere elektrische ramen niet openen, maar ook per deur los lukt het niet.

2. Interieurverlichting doet het half
Als je de deur opent doet de verlichting het in de deur wel, maar degene in het midden (tussen bestuurder en passagier in het dak) niet. De handmatige lampjes ernaast werken dan weer wel.

3. Centrale deurvergrendeling werkt niet op afstand
Met de sleutel krijg ik eenvoudig alle deuren op slot via de bestuurdersdeur, maar de afstandsbediening doet het niet.

4. De boordcomputer doet het niet
Het dashboard werkt, maar het display in de middenconsole blijft uit (waar ritregistratie en verbuik staat). De lampjes van de knoppen branden wel.

Ik heb al :
- de zekeringen in de motorkap gecontroleerd
- een aantal zekeringen in de auto zelf preventief vervangen (die van de elektrische ramen kon ik niet vinden, maar die van cv en boordcomputer vervangen) volgens deze site: https://www.autogenius.info/toyota-avens...
- de batterij van de afstandsbediening vervangen

Update:
Eerder is al bij de aanschaf een storing geconstateerd aan de parkeersensoren. De originele sensoren kon men niet werkend krijgen en er zijn nu after market geplaatst. Ten tijde van deze parkeersensoren storing zullenbde andere er ook al hebben gezeten, maar wij dachten dat alleen de nieuwe accu voldoende zou zijn (zolas de verkoper aangaf).

De volgende stap wordt denk ik de auto uitlezen...
Ik heb al contact met een auto electronica zaak, maar die weten niet waar ze moeten beginnen en geven al aan, begrijpelijk ook, geen beloftes of toezeggingen te kunnen doen om het binnen een x bedrag op te lossen.


Iemand een idee?
- kabelbreuk?
- kapot relais?
- comfort module? Heeft deze auto die?

Kevinsfanclub

Geplaatst door Kevinsfanclub , lid sinds 11 maanden geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Begin met uitlezen, ik zoek het richting comfortmodule gezien het soort storingen.

Kevinsfanclub, 11 maanden geleden

Ik had hier al bijna alles gelezen en ook al her en der gezocht. ik wist alleen niet zeker of dit model ook zo'n comfort module had. Ik ga zo even bellen om z.s.m. hem te laten uitlezen.

Kevinsfanclub, 11 maanden geleden

Elektische ramen blijjt een schakelaar te zijn aan de bestuurderskant. Daarmee kun je de andere vergendelen. Sorry auto pas week in bezit.

Kevinsfanclub, 11 maanden geleden

Centrale deurvergendeling blijkt een issue te zijn met de juiste batterij. Batterij met te weinig vermogen (zoals vaak van Action) werken niet, ookal zijn ze nieuw

Geen foutcodes

Binnen verlichting unit en boordcomputer defect volgens Toyota. Herstel niet moeite waard: 1000+ bij hen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.