Toyota Avensis: Egr D-cat

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 D-CAT

De EGR van mijn 2.2 D-CAT (177pk) van 2005 raakt snel vervuild. Dit veroorzaakt dan geregeld veel rook waar een oude diesel nog bang van wordt. Kan ik zonder problemen deze afblinden door bv een dichte pakking? Wat zijn eventueel de gevolgen/nadelen? En heeft deze motor een distributie ketting of riem?

Toyota01

Geplaatst door Toyota01 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

robbie f (0) PRO, 13 jaar geleden

hey hallo

je motor heeft een ketting, en je egr afdoppen gaat problemen veroorzaken doormiddel van een storingscode. waneer is je auto voor het laatste bij een toyota dealer geweest want er zijn al verschillende software update's geweest en ook voor het roken. dus wellicht eerst eens de laatste software in je auto laten zetten en dan eens kijken wat hij dan doet.

mvg robbie f

Toyota01 (0), 13 jaar geleden

Dank voor je reactie Robbie,

ik weet dat er eens een nieuwe softwareversie is geinstalleerd maar wanneer dat was weet ik niet meer, ik zal dit nog eens laten checken. Maar wat kan die software aan de vervuiling doen? Het probleem is volgens mij de vervuiling van de klep die als hij geopend is de roetaanslag weer de cilinders in blaast. Ik denk dat dit een constructieprobleem is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.