Toyota Avensis Verso: Demonteren waterpomp (of moet de brandstofpomp er echt uit?)

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Hallo,

Ik heb zojuist alles verwijderd om de waterpomp van mijn D4D te verwijderen. Lukte allemaal prima, maar ik krijg de waterpomp niet los. Ik krijg wel een hokje losgepeuterd, maar hij komt niet van het blok af. (Het restant van) De koelvloeistof is er wel uitgelopen.

Het enige wat nog vast zit is één moer van de brandstofpomp. Ik weet deze moer miet te bereiken. Niet met een steeksleutel, niet met een platte of gebogen ringsleutel, niet met een dopsleutel, zelfs niet met een dopsleutel op een flexibele verlenger. De bandstofpomp zit met twee moeren op draadeinden bevestigd die vast zitten aan de waterpomp.

Wie weet hoe ik de waterpomp los krijg. Dan kan ik eindelijk de nieuwe er in monteren.

Wiliam

Geplaatst door Wiliam (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

yabyum (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo Wiliam,

Die achterste moer moet toch echt los om de waterpomp te kunnen demonteren (brandstofpomp hoeft niet weggehaald te worden)
Pas op met imitatie waterpompen,deze passen vaak niet.Ik monteer altijd een originele toyota waterpomp.
Succes.
mvg Andries

Wiliam (0) PRO, 13 jaar geleden

Hartelijk dank Andries,

Ik heb de moer inderdaad ondertussen los gekregen. Wat een enorm gemorrel om daarbij te komen achter de brandstofpomp langs en tussen alle brandstofleidingen door. Heb wel om ruimte voor mijn handen en gereedschap te krijgen het expanievat van de koeling en de bovenste koelwaterleiding weggehaald.

Met vriendelijke groet,
Wiliam

KWP (0) PRO, 12 jaar geleden

klopt inderdaad dat imitatie pompen 9 van de 10 keer niet passen. Origineel biedt zekerheid!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.