Toyota Prius: Elektronishe stuurbekrachtiging werkt niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Toyota prius eerste model kwam binnen met de klacht dat als er naar links werd gestuurd dat er veel moeite moest worden gedaan om het stuur weer recht te krijgen .
Stuurhuis vervangen door een van de sloop Nieuw is niet te betalen.Gaf geen verbetering stuurhuis weer gedemonteerd en opgestuurd naar een revisie bedrijf deze zeggen dat het stuurhuis goed is
Na lang zoeken weer een andere stuurhuis gemonteerd die de klant zelf in amerika heeft gehaald deze gister gemonteerd stuurhuis werkt nog steeds niet en er blijft steeds de fout in terug komen koppel sensor funktionerings storing wij weten het nu echt niet meer heeft hier iemand ervaring mee
Gr Niels

NIELS20

Geplaatst door NIELS20 PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Prius? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

marcel7031 PRO, 14 jaar geleden

Jemig, kun je niet beter een dealer raadplegen. Eerst uitlezen toch? Een hybride vraagt toch vaak een iets andere aanpak.
Stuurhoeksensor? De hydromotor werkt toch? Boordspanning niet te laag? Massa?
Alle zekeringen ok? Zowel onder de kap als in het interieur?

NIELS20 PRO, 14 jaar geleden

Bij de dealer zijn we geweest in amsterdam die hebben hem uitgelzen en hij moest daar blijven staan na 3 dagen kwamen zij met het bericht dat het stuurhuis stuk is en dat er nieuwe op moest die 3300 euro kost ex btw
dat is de hele auto niet waard zekeringen hebben we allemaal gecontroleerd alles is heel massa heb ik ook al aan gedacht dus heb een extra massa tussen stuurhuis en motor aan gelegd boordspanning is ook goed alles wat we tot nu toe hebbben geprobeerd maakt geen verschil blijft hetzelfde doen Als je de auto start doet het stuurhuis het maar als je te snel gaat draaien stopt ie er mee en krijg je foutcode koppelsensor funktionerings storing

Siem Bijman PRO, 14 jaar geleden

Er zullen weinigen zijn die hier ervaring mee hebben, maar is het puur elektrisch of hydro-elektrisch?

foklop PRO, 14 jaar geleden

Jammer dat je geen foutcode hebt geplaatst in je bericht.

Het EMPS systeem van de Prius Gen I is net zovele elektrische stuurbekrachtigingssystemen voorzien van een koppel sensor. Helaas heb je niet vermeld of deze koppel sensor al opnieuw gecallibreerd is.

De sensor is volgens mij in het stuurhuis ingebouwd, maar zou wel afzonderlijk gedemonteerd moeten kunnen worden. Tegen het schutbord zit echter een stekker gemonteerd waar je metingen op kunt verrichten. Het gaat om een vierpolige connector met op pin:
1: VT1 - [middenstand 2,1 - 2,9V ] - [rechts max 0,15 - 2,9V] - [links max 2,1 - 4,85V]
2: VCC - dit is de sensor voeding ongeveer 5V
3: VT2 - [middenstand 2,1 - 2,9V ] - [rechts max 2,1 - 4,85V] - [links max 0,15 - 2,9V]
4: GND - dit is de sensor massa

Het EMPS regelapparaat vindt je in de buurt van de rechter A-stijl. De aansluitingen van de koppelsensor zitten in stekker E3.
1: TRQV is verbonden met VCC van de koppelsensor
2: TRQ2 is verbonden met VT2 van de koppelsensor
3: TRQG is verbonden met GND van de koppelsensor
4: TRQ1 is verbonden met VT1 van de koppelsensor

Zekeringen van het EMPS systeem vindt je zowel in de zekeringenkast rechts in de motorruimte (hier zit ook een relais van het EMPS) en in de zekeringenkast linksvoor in het interieur.

Wellicht dat je iets aan deze info hebt. Aangezien jullie al enkele stuurhuizen hebben geprobeerd lijkt me dit een bedradingsprobleem of een callibratie die voltooid moet worden.

NIELS20 PRO, 14 jaar geleden

PROBLEEM IS OPGELOST UITEIDENLIJK BLEEK DAT DE COMPUTER STUK WAS.
NA LANG ZOEKEN EN HEEL VEEL TIPS LATER ZIJN WE UIT EINDELIJK BIJ DE COMPUTER TERECHT GEKOMEN.
WE HADDEN DE MAZZEL DAT HET SLOOPBEDRIJF DIE HET EERSTE STUURHUIS HEEFT OPGESTUURD DE HELE AUTO OOK NOG HAD STAAN HIER HEBBEN WIJ DE COMPUTER UITGEHAALD.
DEZE STORING HEBBEN WE KUNNEN OPLOSSEN MET HULP VAN FRANK (FOKLOP ) BEDANKT VOOR DE INFORMATIE DIE JIJ ONS WEL KON GEVEN EN DE TOYOTA NIET DUS HEB IEMAND EEN PROBLEEM MET EEN PRIUS JE KOMT ER NIET UIT EN DE TOYOTA WEET OOK NIKS MESCHIEN VINDT JE HIER WAT INFORMATIE
www.ev2drive.com/training
BEDANKT VOOR HET MEEDENKEN MET VRIENDELIJKE GR TON EN NIELS

marcel7031 PRO, 14 jaar geleden

Zeldzame storing zeg. bedankt voor je feedback.
Dit doet mij denken aan mijn gmto opleiding. Als alles wat om de computen gewoon goed werkt kun je ervan uitgaan dat de computer zelf stuk is.
Periferie meting noemden ze dit, net als de ringweg om Parijs.
klasse, gr marcel.

moderator PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Prius of stel zelf een nieuwe vraag.