Toyota Toyota: G3 in een Rav4 2.0

Bouwjaar: 2002

Jongens weet iemand hoe gedraagt zijch een rav4 op gas?Wel een met 2 liter motor.Zijn er problemen?Ik ben van plan in de nabije toekomst er een aan te schaffen.Maar doordat impoteur steeds vertelt aan niuwkopers dat zij dan garantie verlizen, wordt het niet ingebouwduit vrees van verlies van garantie.Ik zit nou niet mee over garantie,gezien ik geen nnieuwe kopen kan, maar ik kan nergens een vinden dat op gas rijdt of gereden had.

voyager

Geplaatst door voyager (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota RAV4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

robbie10011 (0) PRO, 18 jaar geleden

hey hallo
de nieuwe modellen rav4 met de vvti motoren kunnen helemaal niet goed tegen gas en waarschijnlijk kunnen ze er ook niet op lopen ivm de kleptiming die nogal wisselt. de oudere modellen met de 3-sfe motor kunnen er wel tegen dat is ook een 2.0 16v maar die heeft geen variabele kleptiming.
mvg robbie f

PL (0), 18 jaar geleden

De 3sfe motor kan er ongeveer 120 tot 140dkm tegen en dan zijn de kleppen uitgesteld.
Bij een RAV kun je beter kijken naar een diesel als je veel kms maakt.
De VVTi motoren gaan slecht op gas, dealers raden het af zoals je al aangeeft, echter neem eens contact op bijvoorbeeld Noy Autogas in Heumen, als het mogelijk is weet hij vaak wel een passende oplossing.

voyager (0), 18 jaar geleden

Ik heb er zelf gemerkt dat rijders op gas in toyota met VVTi motoren meer last van hebben.
Diesel is geen optie onder geen voorwaarden.Het stinkt.Maakt onzettende herrie!APK is dubbel zo duur.Wegenbelasting ook.Brandstof is niet altijd even schoon in landen waat ik naar toe ga.En s' winters vriest het veel meer, met bijbehorende problemen van dien.En niet de minste diesel is erg vieze brandstof.Vooral roet!Maar evegoed bedankt voor reacties jongens.

voyager (0), 18 jaar geleden

Wat 3sfe motoren betreft ik heb er een in mijn Carina E station.En die rijdt als beste.Ik kocht auto met 285000km op de teller.Nu staat er op 385000km.En ik ben niet zeker dat er niet geromeld is met de teller.

PL (0), 18 jaar geleden

Het zijn zeker goede motoren echter als deze op gas loopt moeten de kleppen vaak gesteld worden en ze zijn redlijk vlot uitgesteld. Mijn carina E was bij 140dkm aan de beurt en bij 245dkm kon er nog 1x gesteld worden dus nog ruim 2x 20dkm en dan was de kop weer aan revisie toe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota RAV4 of stel zelf een nieuwe vraag.