Toyota HiLux 2008: geen reactie bij starten

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 88

Tijdens het sleutelen aan mijn toyota Hilux (2008, 2.5 d4d diesel) heeft een gevallen stuk gereedschap kortsluiting veroorzaakt, waarna de auto niet meer start.

Eerst alle zekeringen gecontroleerd, 1 kapotte zekering vervangen, echter nul resultaat.

Als de auto op contact wordt gezet gaat het motor management lampje niet aan, auto gloeit niet voor, en nul reactie op de startmotor. alle overige functies in de auto werken correct.

Vermoeden was dat de ECU gereset moest worden, auto +- een week los gekoppeld van de geweest van de accu's, echter geen resultaat.

Vervolgens met een simpele OBD2 stekker (bluetooth dingentje) geprobeerd de ECU uit te lezen, echter krijg geen connectie. Wel brand het motormanagement lampje nu wel, en bij startpogingen gloeit de auto voor, en een klik van het start relais. Echter de startmotor geeft geen reactie. Zodra de stekker er echter uit gaat, brand het lampje niet meer, wordt niet meer voorgegloeid, en geen klik van het start relais.

Tevens werd de kabelboom naar de OBD2 stekker warm als de connector erin zit en de auto op contact staat. Volgens mij hoort dit ook niet.

De vraag is of nu de ECU defect is, en deze simpel te vervangen is, of dat de start onder breker, sloten en dergelijk allemaal ingelezen moeten worden? een andere 2e hands ECU kost ongeveer €300.-, dus best duur om even uit te proberen.

Of dat er nog andere opties zijn die ik over het hoofd heb gezien.

Hopelijk kunnen jullie me helpen.
Mvg Robert

Snekko

Geplaatst door Snekko , lid sinds 1 jaar geleden

4 Reacties

patrickmk3 PRO, 1 jaar geleden

heb zo het idee dat je toch nog een zekering kapot heb en ook een grote ook.
omdat de stroom nu via de obd stekker liep en je een verbinding op die manier maakte.
heb je de grote zekeringen ook gecontroleerd ?
weet niet exact waar ze zitten bij deze auto maar vermoedelijk onder de motorkap.

Snekko, 1 jaar geleden

Ik heb ook de grote zekeringen gecontroleerd, deze lijken echter gewoon heel te zijn. Als ik doe meten staat er ook gewoon stroom op de Start en Gloeirelais.

patrickmk3 PRO, 1 jaar geleden

heb je de zekeringen echt na gemeten dan ?

Snekko, 1 jaar geleden

Ja, alle zekeringen zijn (meermaals) doorgemeten, ok de grote blokzekering onder de motorkap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Hilux of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.