Toyota Yaris: Geen spanning op dashboard en bedieningen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Ik heb een yaris D4D van 2003 wanneer ik het contact aanzet gebeurd er op het digitale dashboard niets maar ik kan hem zonder problemen starten .Wanneer hij dan loopt blijft het dashboard onverlicht en de pinkers ,ruitenwissers ,achterlichten,electrische ruiten werken niet maar als ik dan eens stevig gas geef tot 4500 toeren dan springt alles aan en tijdes het rijden valt soms de radio en dergelijke ook uit ,ik heb ook gemerkt dat de alterator niet goed oplaad of niet oplaad want ik moet stevig gas geven en dan stijgt de spaning langzaam naar 14,5V

Ik heb de wagen bij Toyota laten uitlezen en daar was maar een laadspanning van 8V af te lezen en een probleem met de massa van de achterlichten en snelheidssensor op de versnellingsbak ,ik heb de massa verbindingen in de koffer en in het motorruim geschuurd en gecheckt .

Weet er iemand wat ik nog kan doen ?

bnr-cars

Geplaatst door bnr-cars (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

als eerst de dynamo vervangen
het kan zijn dat het systeem niet werkt omdat de spanning te laag ligt.
wanneer deze spanning hoger ligt (bij 4500rpm) dan springt alles aan
waarschinlijk is dan alles opgelost

daarna zal alleen de massa achterlicht en snelheidssensor in kunnen zitten maar de andere problemen moeten opgelost zijn

bnr-cars (0) PRO, 15 jaar geleden

De spanning van de batterij is zeker goed want deze is nieuw en nog extra bijgeladen met de lader .In principe zou ik zonder alternator maar met een goede batterij toch spanning op het dashboard moeten krijgen .

Nico8119 (0), 15 jaar geleden

Dit lijkt mij toch echt een probleem met bedrading. Dus stap voor stap zoeken naar de onderbreking in de stroomtoevoer. Meten is weten

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

goeie moed nico, ik zit met identiek probleem op Carina E van 1997 en niemand weet raad

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

Werner, als je dashboard NIET oplicht, heb je waarschijnlijk ook geen voorbekrachtiging van de dynamo. Dat deze na wat toeren zichzelf gaat bekrachtigen is als geheel normaal te beschouwen en ZEKER geen reden om direct de dynamo te gaan vervangen.

Groeten Marcel

Toyota11662 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit is duidelijk een massa probleem.. controleer alle massa aansluitingen en vooral op de versnellingsbak en vanaf de accu!


Succes

rovur!! (0), 14 jaar geleden

precies massa probleem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.