Toyota Camry: Hij was zo stil...........

Bouwjaar: 1997

Mijn Camry 2.2 ltr., bouwjaar 1997, km. stand 190.000 ( nieuwe type )gaat naar mijn idee steeds rauwer lopen. Op de snelweg met een constante snelheid blijft het een aangenaam stille auto, maar met name bij het accelereren komen steeds meer resonanties vanuit de uitlaat voor ( en wellicht vanaf andere plaatsen.......???)
In de koude periode die achter ons ligt, viel het mij tevens op dat de motor na het starten een wat ratelend cq tikkend geluid maakte. Dit verdween na ongeveer 30 seconden. Moet ik mij zorgen gaan maken of zijn er simpele oplossingen aan te dragen voor dit "probleem".

Lex6588

Geplaatst door Lex6588 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Camry? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

erko (0), 19 jaar geleden

Hoi Lex,

Weet niet of jou auto ook op LPG rijdt, maar bij die van mij moeten de kleppen wel worden gesteld anders maakt ie ook een tikkend geluid na de start. Bij mij zit er een resonantie in de uitlaat als ik bij zo'n 3000-3200 toeren het gas loslaat.
Een monteur kan denk ik wel snel detecteren of de uitlaat nog wel goed vastzit neem ik aan, of dat er misschien wel een schotje oid los zit in de uitlaat zelf.
Volgens mij gaan auto's altijd wel meer lawaai maken naarmate de motor meer km's heeft gelopen, alles slijt natuurlijk steeds wat verder uit.
Oh ja, misschien heeft het te maken met je distributie riem + riemspanners, die moeten als het goed is bij zo'n 200KKm worden vernieuwd.

Eric

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Camry of stel zelf een nieuwe vraag.