Toyota Starlet: Hobbelen bij +/- 50 km

Bouwjaar: 1989

Hallo, wij hebben een starlet uit '89 op zich prima auto, start altijd, maar vanaf het begin 'hobbelt' íe al.
De verdelerkap is vervangen, bougies zijn vervangen, afgesteld, rotor ontstoord, luchtfilter aantal keer vervangen, grote beurt enz.
Op een gegeven moment wou de auto met hoge snelheid ook niet meer lekker accelereren; inhouden, om vervolgens wel sneller te willen. Dat was nog tot daar aan toe, totdat ie op een gegeven moment in begon te houden en met stationair begon te schudden, we zijn er mee naar de garage geweest, die een vacuüm slangetje heeft los getrokken. Dit maakte het probleem alleen nog erger. Vervolgens bougies schoon gemaakt, en verdelerkap schoongemaakt, en de motor draait weer zuiver stationair. Maar blijft op een constante snelheid hobbelen. Heeft iemand een idee?

robbiej

Geplaatst door robbiej (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Tinus11474 (0), 18 jaar geleden

ik neem aan dat de bougie-kabels ook vervangen zijn ??
denk dat het een vacuum probleem is .
controleer : vacuum-slangetjes - inlaat-spruitstuk + pakking -
carburateur-pakking (m.n. voetpakking) .
wat is de km-stand van de auto ?
en blijft de koelvloeistof goed op peil ?

gr. tinus

a40 (0), 18 jaar geleden

dus hij schommeld met zijn stationaire toerental,zoja dan is het een vacuumslang half doorgeschuurt, en is dat allemaal goed dan zal ik iets op de inlaatspruitstukpakking spuiten ,wd 40 remmen reiniger, en dan zal ie wel op reageren en dan is de pakking verv, laat het even weten wat de vorderingen zijn sucses

robbiej (0), 18 jaar geleden

kan het ook zijn dat een van de vacuüm slangetjes verstopt zouden kunnen zijn, en hierdoor schud?

robbiej (0), 18 jaar geleden

oh ja, als het koelvloeistofpijl resevoir gevuld is tot de max, gooit de overloop tot ongeveer de helft van het resevoir er uit, maar de motor word niet te warm

Tinus11474 (0), 18 jaar geleden

meschien toch stiekem de koppakking die lekt
compressie test laten doen zou een goede optie zijn.
of koelsysteem afpersen (onder druk zetten).

suc6 tinus

robbiej (0), 18 jaar geleden

Nou hebben we er nieuwe bougies er in. En de vacuümslangetjes zijn niet lek. Er is een nieuw benzine filter in gekomen, wat wel wat heeft geholpen. Hij schud nu een heel stuk minder.
Een beetje het gevoel of ie onder het rijden niet helemaal op 4 poten loopt. beetje moeilijk uit te leggen. Hij loopt stationair wel goed, en met hoge snelheid ook. En optrekken ook. Heeft iemand een idee????

Tinus11474 (0), 18 jaar geleden

gaat de choke klep wel helemaal open als ie op temperatuur is.
of een bougie kabel die doorslaat (daarom niet op 4 poten lopen)
als de motor niet op temperatuur komt is waarschijnlijk de
thermostaat defect, deze blijft dan open staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.