Toyota TOYOTA AVENSIS 2005: Inhouden

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1CD-FTV, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Ik heb een probleem met mijn Avensis T25 d4D uit 2005.
Dit is het type met de 116 Pk motor. De km stand is ca. 355dkm.

Op willekeurige momenten tijdens het rijden wil hij niet meer harder rijden. De pit is er dan totaal uit. Hij kan wel met de snelheid blijven rijden die ik op dat ogenblik rij. Stel ik rij 80 dan kan ik dat blijven rijden hoewel hij dan nauwelijks reageert op dieper het pedaal indrukken. Terugschakelen gaat wel en kan ik met hoger toerental ongeveer dezelfde snelheid blijven rijden.

De OBD geeft geen foutcodes, uitgelezen met een ELM 327. Ook geen rook/walm uit de uitlaat. Het probleem treedt niet op bij een bepaald toerental; ik verdenk dus ook niet de turbo.

Afgelopen zaterdag heb ik het inlaattraject van filter-turbo-intercooler en EGR klep eraf gehad. Allemaal erg schoon, EGR beweegt soepel, geen lekke vacuum slangen.

IK heb vanwege het gedrag van de auto de indruk dat de inlaatluchtklep opeens tijdelijk geen aansturing krijgt en in een vaste positie blijft staan. Blijkbaar herstelt dit probleem zich na enkele seconden tot ca. een minuut.

Heeft iemand een idee wat dit probleem kan zijn of waar ik het moet zoeken? Ik heb een werkplaats-manual van deze auto (1CD-FTV). Ik vind wel info hoe ik de gasklep (intake shutter assy) kan vervangen maar niet hoe ik hem moet controleren. Als iemand daar een tip over heeft graag.

Groet,

Michiel

Michiel-0478

Geplaatst door Michiel-0478 , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

Michiel-0478, 1 jaar geleden

Inmiddels een week gereden en probleem is niet meer opgetreden. Het lijkt er dus op dat de gasklep niet goed vrij kon bewegen.

Groet, Michiel

Beste antwoord, geplaatst door Michiel-0478, 1 maand geleden

Het probleem is na bijna een jaar afwezigheid weer teruggekomen. Enig zoekwerk wees uit dat de EGR klep niet goed werkte. Deze is vervangen en het probleem is nu opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.