248 bezoekers online

Toyota TOYOTA AVENSIS 2011: Tankklep sluit niet meer

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 2AD-FHV, Motorinhoud (cc): 2300, Vermogen (kw): 110

Goedenavond,

Zojuist na het tanken wilde het brandstofklepje niet meer sluiten. Nu lijkt het alsof er een kunststof dopje aan de rechterkant is afgebroken (zie foto's). Vermoedelijk is dit een deel van de vergrendelingsmotor...? Nu is mijn vraag is dit a) los te bestellen en b) zelf makkelijk te vervangen? Ik hoor graag.

Met vriendelijke groet,
Catelijne

Catelijne

Geplaatst door Catelijne , lid sinds 6 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Het pennetje is afgebroken dat weet je zeker ? Hij zit toevallig niet vast naar binnen ? Als hij inderdaad afgebroken is , moet je een compleet systeem kopen , onderdelenlijn of dealer , vervangen is zelf te doen mits je handig bent en wat technisch inzicht hebt , binnenbekleding van de kofferbak moet is los.

Michiel-0478, 3 maanden geleden

Hallo Catelijne,

Op deze website kun je het onderdeel nr opzoeken. Dit nr kun je vervolgens googlen voor een duidelijke foto.

2011 is een wisseljaar; heb je het oude of nieuwe type? Misschien maakt het niks uit. Ik ben uitgegaan van het oude type.

https://www.toyodiy.com/parts/p_E_2011_T...

Ik denk dat het dit part nummer 77377 RETAINER, FUEL FILLER OPENING LID LOCK
77377-05020 1

Richtprijs staat er niet bij. Of het los te bestellen is zul je bij de dealer moeten vragen.

Groet, Michiel

    Beste Michel, geen idee of ik een oud of nieuw type heb. Misschien toch verstandig dit even na te vragen bij de dealer inderdaad. Thanks. - Catelijne, 3 maanden geleden

Beste antwoord, geplaatst door Catelijne, 3 maanden geleden

@kaleido1 Zo ver heb ik nog niet gekeken maar er is duidelijk iets afgebroken. Zie foto, morgen bij daglicht zal ik eens kijken of ik vanuit de kofferbak iets kan zien achter de bekleding waar het trekkoord voor handmatige bediening ook hangt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.