Toyota Corolla 1988: Inhouden motor

Bouwjaar: 1988

Wij hebben sinds 1 jaar een probleem met onze toyota corolla 1.6 liftback. Het betreft namelijk het inhouden van de motor bij optrekken. En af en toe loopt de motor ook zeer schokkerig stationair. Tijdens het optrekken loopt de motor eerst normaal, houdt dan even in en valt iets terug om vervolgens als een raket weer op te pakken en normaal verder te accelereren. Dit probleem heeft zich al meerdere keren voorgedaan en lijkt dan weer te verergeren en dan weer bijna weg te zijn. Bij de garage weten ze het ook niet. Wat hebben we al geprobeerd:
- gasklep gesmeerd
- smoorklep gesmeerd
- bougiekabels gecontroleerd en nieuwe bougies
- luchtfilter etc schoongemaakt / vervangen
- injectie/kleppenreiniger op aanraden van garage
- zonder tankdop gereden, om te controleren of het niet aan de onderdruk in de tank lag waardoor benzinepomp het niet meer kon bijsloffen.

Wie heeft ervaringen met dit probleem. De auto is gewoon goed bruikbaar, maar omdat hij niet toppie loopt verbruikt hij wat veel benzine en rijd wat schokkerig.

Ik weet dat de carburateur van dit type auto's nogal eens dwars kan liggen, maar hier is nooit aan gesleuteld en het probleem deed zich zomaar ineens voor (er was niets veranderd of aan gesletueld).

theike

Geplaatst door theike (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Tja, het benzinefilter vervangen staat er nog niet bij...
Maar als dat het is moet ie lijkt mij ook een beperkte maximum snelheid hebben en moet het inhouden bij extreem hard optrekken of rijden sterk verergeren.
Michiel

PS. Weet u zeker dat het geen injectiemotor is. Want anders zou het kunnen dat het EFI hoofdrelais af en toe hapert. Heb ik ook weleens gehad. (carina 2 1990)

theike (0), 19 jaar geleden

Nee, niet geprobeerd maar na een tip van iemand heb ik op de sloop een andere tankdop gehaald en deze niet helemaal strak aangedraaid op de opening van de tank. Het probleem is daardoor 70% minder en heeft waarschijnlijk dus te maken met de vacuum/ontluchting van de tank. Nu is er goed mee te leven en ik houd het in de gaten.
Het is natuurlijk niet echt voor de hand liggend, maar het helpt wel. Ook rijden zonder tankdop, lost het probleem vrijwel op.

p.s. het is zeker GEEN injectiemotor, het is nl een 1.6 16v uit 88.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.