Toyota Verso 2009: Inhouden motor bij optrekken

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2ZR-FAE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 108

Ik heb een vreemd probleem met mijn 1.8 Toyota Verso uit 2009 met 174.000km op de teller.

Op onregelmatige momenten houdt de auto behoorlijk in bij accelereren. Dit vind plaats met warme motor en is zoals gezegd onregelmatig. Vaak rijdt de auto ook gewoon prima. Bij het inhouden voelt het alsof er iets volledig staat dichtgeknepen. Soms schokt het ook. Boven de 4000 toeren doet hij het normaal. Gas loslaten en daarna weer gas geven helpt vaak. Dan doet de auto het weer normaal, maar de eerstvolgende keer dat je moet optrekken kan het weer hetzelfde zijn.

Ik tank Super/E5 benzine, 2x Wynns injector cleaner heeft niet geholpen en ik heb ook luchtfilter al vervangen en gasklephuis gereinigd. Iemand verder ideeën?

Bedankt!

Frankvns

Geplaatst door Frankvns , lid sinds 5 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 dagen geleden

Al eens het storingsgeheugen uit laten lezen met goede apparatuur , want dit kan van alles wezen.

    Kunnen er ook storingen instaan als het motormanagement lampje niet brandt? Die brand namelijk niet. Ik ging het namelijk vanuit dat er dan geen storingen zijn, maar als dit wel zo kan zijn dan is dat het eerste wat ik ga laten doen. - Frankvns, 6 dagen geleden

Frankvns, 6 dagen geleden

Kunnen er ook storingen instaan als het motormanagement lampje niet brandt? Die brand namelijk niet. Ik ging het namelijk vanuit dat er dan geen storingen zijn, maar als dit wel zo kan zijn dan is dat het eerste wat ik ga laten doen

Michiel-0478, 6 dagen geleden

Ik ken een probleem met vergelijkbare kenmerken bij Toyota diesels. Dan sluit de EGR klep niet goed waardoor je bij vermogensvraag ‘valse lucht’ uit het uitlaatsysteem inlaat. Het voelt dan of de motor afgeknepen wordt. Je krijgt daar bij de diesel geen storingscode van.

Je kunt dit testen door de stekker van de EGR los te trekken en dan te gaan rijden. De EGR klep blijft dan dicht waardoor het probleem niet meer optreedt. Je krijgt dan wel een motorlampje omdat je emissiewaarden in de war raken maar ik denk niet dat dit voor tijdelijk veel kwaad kan.

Maar zoals gezegd wordt; kan verl wezen.

    Bedankt voor de suggestie. Kan je de EGR ook schoonmaken? - Frankvns, 6 dagen geleden

kaleido 1 PRO, 6 dagen geleden

Klep is te reinigen , lukt niet altijd goed , moet je wel demonteren en leidingwerk ook controleren .

JGC, 6 dagen geleden

Heeft dat ding EGR dan?

    Moest ik ook op zoeken, maar ja, hij heeft een kleine EGR klep - Frankvns, 6 dagen geleden

Michiel-0478, 6 dagen geleden

Die kwestie bij mijn diesel had niets te maken met vervuiling van de EGR maar met klemmen / stroef lopen van het sluitmechanisme van de klep.

    De gasklep? Heb je die vervangen of schoongemaakt? - Frankvns, 6 dagen geleden

Michiel-0478, 6 dagen geleden

Met het ‘sluitmechanisme van de klep’ bedoelde ik de EGR klep. Ik heb de EGR klep vervangen en toen was het probleem met inhouden opgelost,

Mijn gasklep heb ik OOK vervangen door een tweedehands exemplaar omdat ik eerst dacht dat deze het probleem veroorzaakte. Dit was echter achteraf een FOUTE diagnose. De EGR klep was het probleem.

Ik het een paar dagen met een afgekoppelde EGR gereden. Toen was inhouden weg maar had ik wel een engine lampje. Ik heb een paar dagen met afgedopte EGR gereden maar ook dit gaf engine lampje.

Uiteindelijk EGR vervangen. Probleem opgelost.

    Ik ga hem binnenkort laten uitlezen en de bougies vervangen. Als dat niet helpt ga ik zeker aan de EGR denken. - Frankvns, 5 dagen geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Verso of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.