Toyota Corolla: koeling vloeistof

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

verlies van om de twee maanden wat koelvloeistof,dat begon begin van dit jaar voor die tijd geen druppel
Wat zou de oorzaak kunnen zijn.

adco

Geplaatst door adco (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

limbra (580), 12 jaar geleden

Hoeveel koelvloeistof moet je bijvullen om de 2 maanden ?

heb je het zaakje gecontroleerd op uitwendige lekkage ? (koelslangen - radiateur - nat interieur - waterpomp etc . . .)

adco (0), 11 jaar geleden

ik heb alles wat je mij verteld naukeurig nagekeken maar geen lekkage,wel is mij duidelijk gemaakt dat ik naar de interieurverwarming moet kijken zeker bij de slangen,kan ik daar voor van binnenuit of via de moterkap,sorry dat ik laat reageert heb maar ben er even tussen uit geweest,adco

limbra (580), 11 jaar geleden

Slangen van de interieur verwarming kun je onder de motorkap controleren (bij het schutbord) ,
De kachel radiateur zit onder het daschbord weggewerkt , controle op lekkage hiervan zal wat lastiger zijn .

Koelvloeistof verlies kan ook inwendig zijn , ik denk dan byv. aan een lekke koppakking etc. . .

voyager (0), 11 jaar geleden

Ik heb ooit meegemaakt dat raiateurdop lekt. Verlies van kvs was dan wel sneller. Met een neuwe rdiateurdop was het voor mij opgelost.Het was bij mij eenvoudig te testen. bovenste radiateurslang indrukken en kijken opf er kvs naar expansie vat stroomt, of je haalt slang uit expansievat en dan zie je het meteen of het lekt nadat je de bovenste koelslang ingedrukt heeft.

adco (0), 11 jaar geleden

[quote=voyager]Ik heb ooit meegemaakt dat raiateurdop lekt. Verlies van kvs was dan wel sneller. Met een neuwe rdiateurdop was het voor mij opgelost.Het was bij mij eenvoudig te testen. bovenste radiateurslang indrukken en kijken opf er kvs naar expansie vat stroomt, of je haalt slang uit expansievat en dan zie je het meteen of het lekt nadat je de bovenste koelslang ingedrukt heeft.[/quote]
Hallo bedankt voor de uitleg ik zal dit gaan testen,maar de auto heb ik niet altijd tot mijn beschikking want hij is van mijn dochter,het verlies is miniaal,anders even nog goed blijven controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.