Toyota Starlet 1995: Koelwater verlies geen lek

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2E, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 55

Goede dag mede mensen vraagje ik heb sinds mei een leuke Starlet in nog goede staat vanaf dag één geen problemen mee gehad en nu zag ik bij het controleren van de olie dat mijn koelwater laag staat terwel ik geen lek kan vinden in eind augustus is er een nieuwe radiator in gekomen door een een lek van een snelweg steen :( maar derna nooit geen lek of verzakking gehad van het koelwater overigens heb ik van de olie nog nooit iets bij gevult en blijft op Max staan hebbe jullie een idee

Gr. Ryan

VWpolo1.9SDI

Geplaatst door VWpolo1.9SDI (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (990) PRO, 4 jaar geleden

Je hebt een los tankje voor de koelvloeistof , deze circuleert niet mee in het systeem , vul de radiateur op max , het tankje tussen min en max bij koude motor.
Kijk dan eens of je daadwerkelijk iets verliest.
Waterpomp kan lekken, is lastig te zien , kijk eens onderaan je carterpan of daar strepen van koelvloeistof zijn te zien , binnenin de auto onder de vloerbedekking is alles droog ?

daandc (0) PRO, 4 jaar geleden

Of er zit een klein scheurtje in de koppakking waardoor deze af en toe wat koelvloeistof snoept.

Gebeurd vaker de pakkingen rotten van ouderdom er tussen uit .

VWpolo1.9SDI (0), 4 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Je hebt een los tankje voor de koelvloeistof , deze circuleert niet mee in het systeem , vul de radiateur op max , het tankje tussen min en max bij koude motor.
Kijk dan eens of je daadwerkelijk iets verliest.
Waterpomp kan lekken, is lastig te zien , kijk eens onderaan je carterpan of daar strepen van koelvloeistof zijn te zien , binnenin de auto onder de vloerbedekking is alles droog ?[/quote]

Bij alle punten niets te vinden alles droog en geen lek en op de andere reactie dit zou wel is kunnen heb bij de vorige eigenaar gevraagt en is bij hem nog nooit vervangen hij had hem zelf 4 jaar (beginners auto)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.