Toyota Corolla Verso: koplampen doen het niet.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Koplampen doen het spontaan niet meer. Heb gecontroleerd of de lampen kapot waren, maar die zijn gewoon nog goed. Zekeringen onder motorkap en interieur gecontroleerd en niks was kapot. In de zekering kast onder de motorkap zit een relais die een raar geluid geeft als ik wil seinen (groot licht). Die heb ik gecontroleerd door eentje bij de sloop te halen en die maakte ook het zelfde geluid dus kan het daar niet aan liggen. Heb de schakelaar in het stuurhuis los gemaakt en gecontroleerd maar kon daar niks byzonders zien. Ik zocht naar brand vlekken wat kon aan tonen dat er misschien een kortsluiting in was. Kort samen gevat: alleen mijn stads lichten doen het en de rest niet. Wie kan mij helpen.

Oja even bij vertellen dat de dag ervoor toen ik aan het rijden was en ik wilden overschakelen naar grootlicht, heel even alles uitging en daarna pas het grootlicht aanging. Net of er een los contact ergens zat.

Ik los dingen vaak zelf op, maar heb nu helemaal geen knooppunten meer waar ik moet gaan zoeken.

Alvast bedankt.

makoe

Geplaatst door makoe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

limbra (565), 12 jaar geleden

Stadslicht is een apart lampje , krijgt dus spanning via een andere kabel,
waarschijnlijk komt er geen spanning op de dim/grootlicht lampjes . (zitten H4 lampjes in toch?)

ff meten op de stekker van de lampjes met de schakelaar op de dimlicht stand of je spanning krijgt hierop ,
meet ook ff of de massa in orde is .


[url=http://imageshack.us/photo/my-images/14/p43t38h4wm.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/14/...][img]http://img14.imageshack.us/img14/3903/p4...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

makoe (0), 12 jaar geleden

Beste Ron, bedankt voor je reaktie. Een uur na dat ik dit geplaats had wou ik nog ff gauw naar de super, want het was nog daglicht dus kon het. Toen ik terug was, dacht ik ff proberen en ja hoor alles deed het weer. Dit duid op een los kontact ergens of de massa maakt geen goede verbinding. Maar waar zou ik het beste kunnen kijken, want het gaat tenslotte om beide koplampen.

Grtz Maikel

limbra (565), 12 jaar geleden

Als de koplampen beide branden , rommel dan eens wat met de bedrading bij de koplampen ,
als hier een losse / slechte verbinding zit zullen ze uit gaan of flikkeren , je weet dan waar het probleem gezocht moet worden.

** wat bedoel bij je eerste vraag met >het relais maakt een raar geluid
controleer het contact blokje eens , daar waar het relais in zit , misschien zit hier oxidatie etc. . evt. ff inspuiten met contact spray of WD40,
voordat je het relais terug plaatst.

succes

makoe (0), 12 jaar geleden

Heb ik vandaag gedaan, want vanmorgen toen ik naar mijn werk wou rijden deden ze het weer niet. Ik hoor een tikkend geluid in de relais. Heb het opengemaakt en gekeken wat voor geluid het was. Het blijkt dat er de schakelaar niet helemaal wilt sluiten en dan gaat het trillen tegen het punt waar het moet aansluiten om als het ware een verbinding te maken. Dus het maakt geen contact maar trilt er alleen maar en maakt net geen contact.

limbra (565), 12 jaar geleden

misschien dat het relais van de sloop ook toevallig kapot was ,
Ik zou een nieuw relais halen dan weet je zeker dat deze goed is , en daarmee misschien wel het probleem opgelost is.

makoe (0), 12 jaar geleden

Hoi Ron,

Ik heb voor de zekerheid de papieren van de auto gecontroleerd en ik had het over een Toyota Corolla Verso, maar dat stond niet op de papieren. Het gaat om een Toyota Corolla 1.6 Liftback. Waarom ik dit duidelijk maak is om je te vragen of je er iets over het hoofd heb gezien. Als de verlichting inschakeld hoor ik links onder bij de zekeringskast ook een klikje (net een schakelaar) alleen ik kan het ook niet vinden. Misschien is daar ook iets mis mee. Kan het ook zijn dat de accu een te lage spanning heeft. Wat ik vandaag heb opgemerkt is dat als ik het licht inschakeld, het controlle lampje op mijn dashbord aangeeft dat ik grootlicht aan heb. Vreemd want ik heb daar niks aan gedaan.

grtz Maikel

limbra (565), 12 jaar geleden

Toch maar eerst meten of de massa in orde is en of je spanning krijgt op de stekkers van de lampen ,(zie #2 afb. stekker)
Want anders blijft het gissen naar de oorzaak . slechte massa kan vreemde storingen veroorzaken ,
(misschien de reden dat het grootlicht lampje blijft branden, alhoewel dit ook veroorzaakt kan worden door een defecte stuurschakelaar).
Maak anders eens het massa punt van accu naar carrosserie schoon, (ontroesten)

Het klikje wat je hoort (links onder het dashbord) is gewoon het relais wat schakelt, niks mis mee dus. nu weet je ook dat hier het stads/dimlicht relais zit.

De accu spanning kun je meten met een multimeter , meet eerst de spanning in rust (dus zonder dat de motor gelopen heeft)
en daarna de laadspanning (met draaiende motor dus). vermeld hier dan ff de waardes van de meting .
Denk niet dat de accu de boosdoener is , aangezien de lampen dan zwak zouden branden , en je moeite zou hebben met starten , maar meten is weten.

succes.

makoe (0), 12 jaar geleden

Ron,

Heb je voor mij een schema van de bedrading met kleur vanaf de stuurschakeling naar de koplamp, zodat ik bepaalde dingen kan uitsluiten?

limbra (565), 12 jaar geleden

Een electrisch schema van de toyota corolla met kleur code heb ik helaas niet bij de hand.

Het makkelijkste is het om bij de stekkers van de lampen te kijken welke kleuren de draden hebben , deze zijn bij de stuur schakelaar hetzelfde ,

Heb je al gemeten op de stekkers van de koplampen of hier spanning op staat (met de schakelaar in dimlicht-stand)
en of de massa in orde is ???
Je hebt niet vermeld wat er uit de meting naar voren kwam , dus ik weet niet wat je er al aan gedaan hebt om het op te lossen .
Zo blijft het gissen naar onderdelen die kapot "kunnen" zijn , terwijl de oplossing misschien wel eenvoudiger is. zoals een slechte massa verbinding byv.

succes.

makoe (0), 12 jaar geleden

Ron, het was idd de massa. Heb een paar massa punten onder motor kap met wd40 gespoten en nu doet alles het weer. Ik moet nu nog even gaan kijken welke het was dat geen goeie contact maakte maar dat komt wel goed.

Bedankt voor je support.

Grtz Maikel.

makoe (0), 12 jaar geleden

Was een massa probleem. Alle massa punten goed controleren of deze wel goed contact maken.

limbra (565), 12 jaar geleden

ok , fijn dat het opgelost is ,

massa punten kun je het beste losmaken en daarna het contactvlak ff opschuren zodat het weer 100% massa wordt .

groetjes .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.