Toyota Land Cruiser 70: LANDCRUISER 4.2 Warmlopen Thermostaat verwijderen??

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 4.2

Algemeen probleem bij de 4.2 Diesels is het warm lopen van de motor door te nauwe koelkanalen in het blok. Nu zegt het wpl handboek dat de thermostaat niet verwijderd mag worden. Kan iemans aangeven waarom deze niet verwijderd mag worden?? Wat heeft dit voor nadelige gevolgen behalve dat de motor minder snel op temp is?
Heeft het plaatsen van een intercooler effect op het warm lopen? Ik heb er wel een turbo van een hdj80 opzitten alleen geen intercooler omdat daar weinig ruimte voor is.

Y61

Geplaatst door Y61 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Land Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als je een thermostaat verwijderd kan de doorstroming juist weer te veel worden waardoor je zelfs ernstiger koelproblemen kan krijgen. Dus niet doen hoor.
Een intercooler zorgt voor een lagere inlaat temperatuur en zal dus zeker helpen.
Het blok is inwendig wel goed schoon? Zo ook de radiateur?
Zou je wellicht de waterpomp kunnen opwaarderen door bv een kleinere v snaar poelie? Er is koelvloeistof die beter warmte kan opnemen en afgeven.
Deze Toyota's rijden toch ook in Afrika en Australië? Is daar niet een goede tip te krijgen? Bestaan er geen zg tropen uitvoering van?

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

intrkoeler koelt inlaatlucht en geeft een betere verbranding dus meer warmte
en die afrika dingen hebben grotere radiatoren
en daarbij werken ze minder
dat komt door de lagere snelheden en toeren

Y61 (0) PRO, 15 jaar geleden

Er bestaan inderdaad wel zgn tropen radiatoren, maar die zijn 10 cm hoger dan standaard waardoor ze aan de onderzijde uitsteken. Op zich niet zo erg, echter wel lastig als je ermee het terrein in wilt.
Ik hen wel eens vernomen om het blok inwendig te reinigen met een afwasblokje oplossen en in de radiateur gieten. Dus vloeistof aftappen, water erin, afwasblokje erij, warm rijden, aftappen, spoelen en weer koelvloeistof erin, Iemand hier ervaring mee??

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

afwas blokje erin???
passen toch geen borden in!
er bestaan speciale reinigers voor tegenwoordig
maar is iee dicht geslibtr dan

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij een motorrevisie gaan de anti vries pluggen eruit zodat je de koelkanalen kan reinigen en beoordelen maar ik denk dat je niet zover wil gaan.
Ik zou het koelsysteem goed reinigen, de radiateur goed (laten) spoelen en toch proberen een intercooler te plaatsen.
Een radiateur heb ik wel eens bij een specialist laten demonteren (boven en onderbak eraf laten halen) laten reinigen en weer in elkaar laten zetten. Soms kan je wel eens een groter of beter koelblok laten plaatsen met een grotere capaciteit zonder dat je een grotere radiateur hoeft te gebruiken. Vaak nog goedkoper ook nog.
Een intercooler van een ander merk of type auto? Automaterialenhandel leveren ook losse intercoolers en gewone radiateurspecialisten leveren vaak ook intercoolers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Land Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.