Toyota Starlet 1985: Lekt koelvloeistof.

Bouwjaar: 1985

Hallo, ik heb een Toyota Starlet 1.0 DX bouwjaar 01-11-1985. Vorige week merkte ik dat de temperatuur erg hoog opliep. De auto verloor koelvloeistof. Na controlle van de radiator bleek bij de onderste slangaansluitpunt vloeistof door te sijpelen. Ik heb toen de slangenklemmen vervangen maar dat hielp niet. Nu heb ik ook de slangen vervangen maar dat blijkt ook niet afdoende te zijn. Ik heb wel gemerkt dat er vloeistof uit de uitlaat komt. Het motorblok is verders kurkdroog. Wat is er aan de hand? Kan ik het zelf oplossen? Wat voor materiaal heb ik nodig om het op te lossen en waar moet ik eventueel rekening mee houden?

Hakkepuf

Geplaatst door Hakkepuf (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Hallo,
Je moet gewoon eerst goed uitzoeken waar het lek zit voor je allemaal dingen gaat vervangen.
Dat er vloeistof uit de uitlaat komt...natuurlijk komt er vloeistof uit de uitlaat. Bij verbranding ontstaat waterdamp dat vervolgens in een (koude) uitlaat condenseert.
Ga nog eens goed zoeken waar het lekt. Desnoods met warme draaiende motor om wat druk in het systeem te krijgen. Pas op voor je handen bij de koelfan etc.
Succes,
Michiel

twiske11695 (0), 19 jaar geleden

Een garage kan je ook helpen met het op druk brengen van het systeem. Meter met een pomp er op. Als deze namelijk niet zakt en je toch vloeistof verliest, dan ligt een lekkende koppakking eerder voor de hand. Krijg je al witte rook uit je uitlaat?

Hakkepuf (0), 19 jaar geleden

Hallo allemaal,

Het probleem met mijn auto is bekend. Het bleek niet de grote radiator te zijn maar de radiator van de verwarming. Deze zit achter het dashboard en lekte koelvloeistof naast mij op de vloer. Onder de mat lag een flinke plas koelvloeistof. Mijn auto heeft een soort dammetje tussen beide zitplaatsen voorin vandaar dat ik er niets van gemerkt heb. Uiteindelijk heb ik de Wegenwacht erbij gehaald en deze kwam er achter. Hij heeft de slangen naar de kleine radiator losgekoppeld en aan elkaar gezet met een tussenstukje en wat slangenklemmen. Nu moet ik alleen nog de kleine radiator voor de winter vervangen. Zelf was ik er nooit achtergekomen daar ik nooit naast mijzelf in de auto zit. Bedankt voor jullie tips. Vriendelijke groet, Jeroen F. Landzaat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.