Toyota Corolla Verso 2006: Motor loopt onregelmatig stationair

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 95

Hoi,

Mijn Corolla Verso 1.8 (automaat) uit 2006 op LPG (dit probleem is echter ook op benzine) heeft sinds kort een onregelmatig stationair toerental en de motor schokt een beetje (alleen stationair!), bijna alsof hij op 3 cilinders loopt. Ik zal de troubleshooting feitjes even op een rij zetten, misschien heeft iemand nog een tip?

- Vooral direct na een koude start trilt de auto een beetje stationair (alsof hij op 3,5 cilinder loopt) en valt het toerental bij het automatisch terugschakelen van de MMT bak soms zo ver terug dat hij in een rotonde of bocht zelfs af kan slaan. Ook als ik stationair draai zie ik soms de toerenteller ietsje terug zakken.

- Hij rijdt verder prima als ik gas geef en op hogere snelheid merk je helemaal niets van een schokkende motor. Ook lijkt het probleem veel minder als de motor eenmaal warm is, bv op de terugweg van de supermarkt.

- Het probleem geeft geen foutcodes in de computer

Dingen die ik al gedaan heb:

- Gasklephuis schoongemaakt
- Bougies vervangen
- Diverse slangetjes vervangen die valse lucht zouden kunnen aanzuigen
- Met carborateurreiniger op valse lucht lekken gecheckt bij de LPG injectoren op het inlaatspruitstuk
- Luchtmassameter/luchttemp sensor schoon gemaakt

Tips zijn van harte welkom!

thedudenl

Geplaatst door thedudenl , lid sinds 7 jaar geleden

8 Reacties

harry4203 PRO, 2 maanden geleden

ik zou eerst eens compressie meten.

    Thanks, ik hoop dat dat het niet is maar dat is inderdaad wel een optie ja! - thedudenl, 2 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Wel koud

thedudenl, 2 maanden geleden

Bedankt heren!

Als de compressie in een van de cilinders niet meer goed is, is het dan wel te verklaren dat het probleem weg gaat als de motor warm is? Een monteur waarmee ik gisteren sprak zei namelijk dat als een cilinder niet lekker meer draait je dan altijd problemen hebt en niet alleen met koude motor?

Hij zei dat hij eerst eens de temperatuursensor zou uitwisselen.

Is dat trouwens snel en goedkoop, dat meten of is het lastig om de compressie te meten?

Marcel

harry4203 PRO, 2 maanden geleden

Het kan heel goed dat er koud compressieverlies is, wat warm niet merkbaar is. temp -sensor is gewoon uit te lezen. Je kunt 2 dingen doen, diagnose stellen, dus compressie meten bv, of domweg delen vervangen. compressie meten is niet zoveel werk, inf even bij een garage zou ik zeggen.

check

Beste antwoord, geplaatst door thedudenl, 2 maanden geleden

Ga ik doen, ik heb ook nog een set reserve boubines liggen trouwens, zou het daar ook aan kunnen liggen nog denk je? Dan kan ik die er ook nog eerst gratis in zetten en kijken wat er gebeurt...

    Ik zie trouwens dat zo'n setje om compressie te meten maar 15 euro kost , is dat niet een beter idee om het zelf te meten, dan heb ik meteen zo'n setje in huis voor later. Ik ben wel een knutselaar en vind het ook leuk om te doen, mits ik het zelf goed kan doen natuurlijk met zo'n simpel setje? - thedudenl, 2 maanden geleden

harry4203 PRO, 2 maanden geleden

Tja, een nauwkeurige professionele compressietester kost enkele honderden euro's. de vraag is of je met die chinese rommel de eventuele afwijking ziet. bovendien moet je een meting even met zn tweeen doen.

    Ik heb het toch maar besteld, dan zie ik in ieder geval of alle cilinders hetzelfde aangeven koud, je kunt de meter er op schroeven dus ik neem aan dat ik dan zelf kan starten...ik neem aan dat een verschil van 1% echt niet voor dergelijke problemen zorgt toch? Zo precies is een automotor nou ook weer niet... ;) - thedudenl, 2 maanden geleden

harry4203 PRO, 2 maanden geleden

harry4203 PRO, 2 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla Verso of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.