Toyota Starlet: Motor slaat af bij laag toerental

Bouwjaar: 1989

Hallo,

Sinds een aantal weken heb ik een derdehands Starlet 1L uit 1989. Tot voor kort liep de motor prima, maar tijdens het rijden kreeg hij de volgende kwaal: de motor slaat af bij een laag toerental of bij stationair draaien.

Zou het een verstopt benzinefilter kunnen zijn? Is deze schoon te maken of moet hij helemaal vervangen worden?

Ik heb voor het euvel de tank wel leeg gereden (naald tot het onderste streepje), maar ook weer niet extreem leeg.

Mijn omgeving zegt dat het ook in het vaccuumsysteem zou kunnen liggen, maar ik vind het vreemd dat het zo opeens gebeurde...

Iemand een idee? Alvast dank,
Bas

Bas911

Geplaatst door Bas911 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Peter Schouten (0), 18 jaar geleden

Hallo Bas,
Kan van alles zijn, o.a. benzinefilter maar ook een versleten rotor/verdeelkap of een los/lek slangetje. Of je bougies zijn aan vervanging toe. Kwestie van proberen... Volgens mij heeft een starlet onder de motorkap een klein filtertje in de benzineleiding zitten (klein plastic potje), dat kun je vrij eenvoudig vervangen. Kijk in elk geval ook of alle vacuum slangetjes goed op hun plaats zitten en geen scheurtjes vertonen.
suc6
Peter

Bas911 (0), 18 jaar geleden

Inmiddels is het euvel opgelost. Ik heb de benzinefilter vervangen, dit was nodig: de restvloeistof die eruit kwam was troebel door de vervuiling van kleine deeltjes. Dit was echter niet de oplossing van het probleem. Met horten en stoten naar iemand gereden die er meer verstand van heeft.
Hij heeft de stationair-sproeier (die was schoon) gecontroleerd, en de werking van de electrische brandstofafsluiter die eraan vastzit (die deed het).

Daarna het luchtfilter gedemonteerd zodat de carburateur open kwam. Deze heeft twee kamers; de voorste is voor hoge toerentallen, de achterste voor lage/stationair. Nu de truuk: met een lap deze achterste kamer afgedekt, en met de hand gas geven, zodat deze goed vacuum trekt. Daarna met een rappe beweging de lap weghalen, alsof je een gootsteen aan het ontstoppen bent. Hierdoor kwam alle troep los, en liep de motor weer als een zonnetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.