Toyota Yaris 2014: Navigatie

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Beste lezer,

Al een tijd is mijn navigatiesysteem kapot. Ik gebruik deze alleen voor muziek en hier zit dan ook het probleem, het geluid doet het niet meer. Destijds begonnen de boksen te haperen tot dat ze van de een op de andere dag niet meer werkte. Hierop naar de garage gegaan en zij zeiden dat er een nieuw navigatiesysteem in moest. Ondertussen zelf ook gekeken wat het probleem mogelijk kon zijn. Het navigatiesysteem doorgemeten en alles lijkt te werken. Ook kan ik mijn telefoon nog aansluiten via Bluetooth, kan ik de navigatie nog gebruiken, kan ik dvd-speler gebruiken, alleen alles zonder geluid.

Het enige wat mij laatst op viel is dat er een kabel niet aangesloten is. Echter kan ik niet ontdekken waarvoor hij is.

Weet iemand mogelijk wat het probleem kan zijn?

MarijeO

Geplaatst door MarijeO (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Michiel-0478 (30), 1 jaar geleden

https://m.youtube.com/watch?v=elWGNmRXvX...

In dit filmpje legt iemand uit hoe dit probleem kan ontstaan. Dit zou kunnen als een draad van een speaker aarde (carosserie auto) maakt.

Wat ik zou doen is interieurpanelen verwijderen en elke speaker blootleggen en bedrading doormeten. Het is niet zo gemakkelijk.

De losse stekker zou ik vergeten. Dit vermoedelijk om iets door te meten oid.

Een simpele actie die je misschien kunt doen om het probleem te lokaliseren is de radio aan zetten, geluid niet te laag en een paar klappen uitdelen op het dashboard, het pad naar de speakers en de speakers zelf. Als je dan ergens iets hoort dan weet je misschien waar het zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.