323 bezoekers online

Toyota Avensis 2003: olieverbruik avensis 1.8

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 vvti

Hallo,

Sinds maart vorige jaar heb ik een avensis 1.8 vvti wagon van 07-2003, km stand toen was 32000 en alwel het nieuwere model. Nu heb ik het idee dat hij olie begint te gebruiken km stand is nu 55000 km. Nu schijnt er een serie, E17, slechte motoren te zijn. Hoe weet ik of mijn auto een motor uit deze slechte serie heeft? Het motornummer begint met 1zz dus niet met E17. Ook heb ik gelezen dat vanaf 06-2003 de motoren zijn verbeterd. Nu is mijn auto geregistreerd in juli 2003 maar kan dus best van voor 06-2003 zijn. Ik ben dus bang dat ik een auto heb die ook meer olie gaat gebruiken. Ook hoor je verschillende verhalen over de coalance regeling van Toyota.

groeten Huub

davinci

Geplaatst door davinci , lid sinds 11 jaar geleden

4 Reacties

de Dokter, 11 jaar geleden

Bij welke kilometerstand is de olie voor het laatst ververst?

davinci, 11 jaar geleden

[quote=de Dokter]Bij welke kilometerstand is de olie voor het laatst ververst?[/quote]
Bedankt voor je reactie

Bij zijn laatste beurt: ruim 10000km geleden. Vandaag naar de landelijke Toyota controle dag geweest en ook het olieverbruik van dit type motor aangekaart bij de dealer. Mijn motor valt inderdaad onder de "slechte" serie. De dealer heeft tot nu toe maar 1 oliegebruiker gehad van het nieuwe model. Hij adviseerde om het oliepeil regelmatig te checken en mocht er inderdaad een verontrustende stijging zijn dan contact op te nemen. De coulanceregeling van Toyota houdt het volgende in: 7 jaar vanaf 1e afgifte kenteken tot een max van 150000km. Het olieverbruik mag om van deze regeling gebruik te maken 1 liter op 2500km zijn. DIt laatste vind ik een beetje vreemd omdat het serviceboekje spreekt van "tot 1 liter per 1000km is aanvaardbaar ". Het is, denk ik, allang netjes dat Toyota een regeling heeft voor dit soort probleemgevallen.


groet Huub

Hans4040 PRO, 11 jaar geleden

Bedankt voor de info.

CarinaE, 11 jaar geleden

Hallo Davinci,

Ik zou zo snel mogelijk gebruik maken van de coulanceregeling. een collega van mij had hetzelfde probleem met een Corolla.
Nieuwe motor erin gekregen volgens de regeling. Zeer tevreden.

gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.