Toyota Corolla Verso: Olieverbruik Verso 2.2 d4d 2ad-fhv 136pk

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2ad-fhv

Tot mijn verbazing verbruikt mijn nieuwe auto van in het begin aardig wat olie. Ongeveer 3l op 15000km. Ik kwam hier op deze site terecht en vroeg me af hoe het verder is afgelopen met andere mensen hier die hetzelfde meemaakten.
Hier is het oude bericht: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Ze hebben er op 15000km een rapport van opgesteld, maar tot nu toe laten ze het gewoon zo. Nu zit ik bijna aan 45000 en het probleem is niet spontaan verdwenen. Eigenlijk ongeveer hetzelfde gebleven. Niet dat dat olieverbruik een ramp is, maar ik stel me er toch vragen bij. Waar gaat die olie naartoe ? Die komt misschien op plaatsen waar die niet hoort en zo komen er misschien grote problemen later als hij uit garantie is.
Graag wil ik wat geïnformeerd zijn voor ik terug ga voor onderhoud.
Alvast bedankt voor jullie reacties.

fonzie

Geplaatst door fonzie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Petje57 (0) PRO, 13 jaar geleden

1 Liter verbruik op 5000 km is niets abnormaals. De olie wordt gewoon verbrand en gaat met de uitlaatgassen mee naar buiten. Het is maar zo weinig dat dit helemaal niet zichtbaar is. Ik vermoed dat er inderdaad verder ook niets aan gedaan zal worden. Het verbruik ligt dan ruimschoots binnen de toleranties.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.